![]() |
Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise (/brak-pulpitu-zdalnego-na-enterprise-20686-t) |
Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - kurdekurde - 23.12.2011 22:35 Siemka. Problem polega na tym, że nie mam we właśwościach systemu w zakładce "Zdalny" opcji dla pulpitu zdalnego, jest tylko pomoc zdalna. Co jest grane? Pozdrawiam RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - stingear - 23.12.2011 23:01 START -> Uruchom -> services.msc i poszukaj usługi Pulpit zdalny. Uruchom usługę. RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - kurdekurde - 24.12.2011 23:21 Znalazłem "Usługi pulpitu zdalnego", była włączona, restart nic nie daje, a gdy próbuję ją zatrzymać to wyskakuje taki komunikat: Cytat:--------------------------- RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - thermalfake - 25.12.2011 21:43 Są jeszcze inne aplikacje typu TeamViewer czy VNC. RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - kurdekurde - 26.12.2011 11:18 Ale to są tylko półśrodki, czy reinstall Windowsa to jedyne rozwiązanie? RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - stingear - 26.12.2011 12:31 Spróbuj użyć opcji naprawy systemu, to coś jak reinstalacja, ale nic nie tracisz, bo tylko system Ci reinstaluje bez ingerencji w dane i ustawienia. RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - thermalfake - 26.12.2011 12:59 Na anglojęzycznych forach spotkałem się z tym problemem ale nigdzie nie było działającego rozwiązania. Czy wcześniej ktoś nie konfigurował uprawnień w edytorze lokalnych zasad grupy (gpedit.msc). Popatrz w szablony administracyjne. RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - lriuqs - 09.01.2012 20:32 Czy ktoś rozwiązał ten problem bez ponownej instalacji Windowsa? RE: Brak pulpitu zdalnego na Enterprise - stingear - 09.01.2012 20:46 Tak jak napisałem wcześniej, Naprawa systemu, a nie reinstalacja. |