Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z okienkiem szczegółów - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z okienkiem szczegółów (/problem-z-okienkiem-szczegolow-20650-t)

Problem z okienkiem szczegółów - mr_maro - 21.12.2011 17:29

Witam!
Z góry zaznaczam że nie znalazłem odpowiedzi na swój problem na forum, więc piszę Uśmiechnięty
Na poziomie "Mój komputer", po zaznaczeniu jakiejkolwiek partycji w okienku szczegółów jest wyświetlana info o rozmiarze i dostępnym miejscu [załącznik 1], ale po wejściu do jakiejkolwiek partycji już tej info o danej partycji nie ma... [załącznik 2] i tu moj problem, czy da się to jakkolwiek włączyć ,dodać uzyskać tak jak w XP wchodząc do partycji po lewej stronie na pasku w szczegółach zawsze była info o zajętym miejscu i wolnym itp. [załącznik 3]

Zaznaczam, że próbowałem już z skorzystać z paska narzędzi w Widok/wybierz szczegóły i zaznaczyłem rozmiar czy wolne miejsce i nic to nie dało ;/

Także jak ktoś wie jak to zrobić proszę napisać

RE: Problem z okienkiem szczegółów - jacek-placek - 21.12.2011 18:03

To jest normalne i chyba tu nic nie pomoże, chyba, że jakaś modyfikacja ale to już chyba nie byłoby legalneCwaniak

RE: Problem z okienkiem szczegółów - Portator - 21.12.2011 18:21

W Windows 7 ta opcja nie działa. W okienku szczegółów pokazywane są informacje o elementach składowych danego katalogu lub dysku.

RE: Problem z okienkiem szczegółów - mr_maro - 22.12.2011 16:37

hmm, czyli twierdzicie, że sie nie da... choć dla mnie to dziwne, każdy nowy windows teoretycznie powinien być lepszy, więc nie rozumiem dlaczego mieliby zabierać tą opcje, przecież to był plus a nie wada...
nie znam się najlepiej na edycji rejestru, a czy tam gdzieś tego nie można dodać czy coś ?
kurdee ale lipe zrobili :/