![]() |
Windows 7 32 i 64 bit na jedym komputerze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Windows 7 32 i 64 bit na jedym komputerze (/windows-7-32-i-64-bit-na-jedym-komputerze-2055-t) |
Windows 7 32 i 64 bit na jedym komputerze - anmark - 31.10.2009 18:57 Witam. Windows 7 HP BOX sprzedawany jest na dwóch płytach 32 i 64 bit. Czy można pracować wymiennie raz ja jednej, a raz na drugiej wersji na jednym kompie wymieniając dyski systemowe (dyski wymieniając w kieszeni kompa)? Czy ktoś spotkał się już z taką sytuacją, jak to wygląda formalnie wobec przepisów? Pozdrawiam RE: Windows 7 32 i 64 bit na jedym komputerze - slump - 01.11.2009 01:17 Powiem szczerze, ze pierwsze słyszę ( co nie znaczy, że to niemożliwe) o sprzedaży w 1 boxie zarówno wersji 32 i 64 bitowej. Bo tak zrozumiałem Twój post, że w 1 boxie masz oba systemy. Jeśli tak jest i posiadasz na to dwie osobne licencje to jak najbardziej możesz. ale nie wydaje mi się więc albo niedokładnie się wyraziłeś albo ja czegoś ważnego i oczywistego nie wiem. RE: Windows 7 32 i 64 bit na jednym komputerze - anmark - 01.11.2009 11:02 (01.11.2009 01:17)slump napisał(a): Powiem szczerze, ze pierwsze słyszę ( co nie znaczy, że to niemożliwe) o sprzedaży w 1 boxie zarówno wersji 32 i 64 bitowej.Dzięki za odpowiedź. W wersjach BOX Windows jest sprzedawany na dwóch płytach, 32 i 64 bity. Klucz produktu jest jeden do obu - jedna licencja. I stąd moje zapytanie. Zasada użytkowania systemu BOX jest taka, że można go używać na 1 stanowisku, ale można zmieniać komputer lub np. jego płytę główną (w przeciwieństwie do OEM). Nie jest natomiast napisane jak często można komputer, czy też np. płytę glowną zmieniać. A jak to będzie na tym samym komputerze ale system będzie zmieniany (z tym samym kluczem)? Czy to jest dozwolone?. Pozdrawiam RE: Windows 7 32 i 64 bit na jedym komputerze - nintendo86 - 02.11.2009 08:30 szczerze nie widzę żadnego sensu, żeby używać dwóch wersji 7 na jednym kompie...no ale dobra, widocznie masz taką potrzebę to używaj. Ja bym zainstalował jedną wersje w zależność od tego jakie mam bebechy w kompie. |