Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak utworzyć kopię partycji Recovery na płycie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Jak utworzyć kopię partycji Recovery na płycie (/jak-utworzyc-kopie-partycji-recovery-na-plycie-20522-t)

Jak utworzyć kopię partycji Recovery na płycie - dexter77 - 15.12.2011 11:49

Witam
Mam laptopa Acera Aspire 5536 I chciałby dla pewności skopiować partycję recovery na płytkę dvd jestem w tych sprawach zielony i przeglądając inne fora nie wiem jak w końcu trzeba skopiować tą partycję. Bardzo proszę o pomoc i krótką instrukcję jak mam to zrobić bardzo mi na tym zależy z góry serdecznie dziękuje.

RE: kopia partycji Recovery - thermalfake - 15.12.2011 16:27

Płyty DVD przecież wystarczą. Jest do tego programik wgrany fabrycznie do systemu Acer eRecovery Management.
Na jeden nośnik na pewno nie przerzucisz całej partycji recovery - to jest sporo więcej jak 4.7GB. Jak już bardzo chcesz podłącz dodatkowy jakikolwiek dysk z wolnym miejscem. Użyj programów do kopiowania partycji typu Norton Ghost, HD Clone, DMDE, itp. Dobrze by było gdybyś zrobił także kopię MBR'a - gdyż podczas awarii samo recovery nie jest tak wartościowe.

RE: kopia partycji Recovery - toshioshinsuke - 15.12.2011 23:37

Recovery zajmuje średnio 15-20GB danych także szykuj 4-5 płyt DVD. Ewentualnie możesz zgrać na dysk zewnętrzny Cwaniak.

RE: kopia partycji Recovery - thermalfake - 16.12.2011 16:17

Wystarczy, że jedna się zwali i po zawodach. Jak dla mnie tylko kopia na dysku.