System długo się restartuje po SP1 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: System długo się restartuje po SP1 (/system-dlugo-sie-restartuje-po-sp1-20494-t) |
System długo się restartuje po SP1 - piotk - 14.12.2011 15:14 Mam takie szybkie pytanie. Szukałem na forum podobnego tematu, ale nie znalazłem, dlatego jeśli taki się pojawił to z góry przepraszam^^. Otóż nagrałem sobie na płytę Service Pack 1 i wszystko szło dobrze, tj. ściągnęły się jeszcze jakieś dodatkowe pliki, wszystko się instalowało a teraz nadszedł moment restartu systemu. I tutaj pojawił się problem, bo system zamyka się od jakichś....40 minut. Rozumiem, że SP1 sporo waży, ale czy to normalne, że muszę tyle czekać na restart? Czy mogę sam wyłaczyć i włączyć kompa bez czekania? (wydaje mi się, że nie, no ale warto zapytać ). Dysk twardy nie hałasuje, ale kółeczko przy 'Zamykaniu systemu' ciągle się obraca. Z góry dzięki za pomoc. RE: System długo się restartuje po SP1 - peciaq - 14.12.2011 20:01 A resetuje się w końcu czy nie? RE: System długo się restartuje po SP1 - toshioshinsuke - 15.12.2011 23:33 U mnie restart trwał 20-25 minut i jest to normalne bo wgrywa wiele poprawek do systemu i konfiguruje go . Z tą różnicą, że mam system na dysku SSD. Dysk HDD może mieć dłuższy czas odczytu i zapisu niż SSD także radziłbym poczekać cierpliwie. |