Jak prawidłowo wykonać reinstalację systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Jak prawidłowo wykonać reinstalację systemu (/jak-prawidlowo-wykonac-reinstalacje-systemu-20474-t) |
Jak prawidłowo wykonać reinstalację systemu - PanTruskawka - 13.12.2011 14:59 Witam wszystkich Chciałbym się zapytać (ponieważ nie chcę nic zepsuć) jak zrobić format Windows 7 ? Wystarczy, że wloże płytke i zainstaluje ? czy mam robić coś "specjalnego" ? RE: Re-instalacja Windows 7 - Portator - 13.12.2011 16:29 Witam. Nie musisz robić niczego specjalnego, poza tym aby pamiętać o przestawieniu kolejności uruchamiania na CD/DVD drive jako pierwszy. Ponadto warto skopiować swoje pliki na nośnik zewnętrzny. RE: Re-instalacja Windows 7 - thermalfake - 13.12.2011 19:53 Przy zaznaczeniu partycji na której będzie system (prawdopodobnie tej samej) przed dalszą kontynuacją sformatuj ją (z opcji dostępnych poniżej tabelki). RE: Re-instalacja Windows 7 - carakinia - 14.12.2011 15:01 a Co jesli mam Wersje Windows 7 ultimatum, z czego chcem zainstalowac nowa!! gdy instalka idzie nie ma opcji defragmentuj C!! jak mam odinstalowac stara wersje by zainstalowac nowa?? przeciez korzystajac z uwczesnego Windowsa nie moge zformatowac partycji....PILNA POMOC!! RE: Re-instalacja Windows 7 - thermalfake - 14.12.2011 15:28 Każda wersja Windows 7 ma opcje formatowania partycji podczas instalacji, nieważne czy Starter, Home Premium, Ultimate... itd. Więc jeśli dane z partycji systemowej C są zrzucone można zabrać się za czystą instalację. Jak już dojdziesz do wyboru partycji, wybierz tą na której wcześniej był system (inne zostaw) a pod spodem wciśnij Opcje zaawansowane i Format. To wszystko. Chwilę zaczekaj a następnie wciśnij dalej. |