![]() |
Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki (/mozilla-firefox-8-zmiana-domyslnej-wyszukiwarki-20445-t) |
Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 12.12.2011 13:23 Witam, Korzystam z Firefoxa 8. Chciałbym się dowiedzieć czy jest opcja zmiany domyślnej wyszukiwarki z której korzysta przeglądarka tzn. we wcześniejszych wersjach po wpisaniu w pasek adresu szukanego zwrotu otwierało się google albo przechodziło automatycznie do strony np. po wpisaniu samego facebook. Czy jest opcja przywrócenia takiej opcji? RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 12.12.2011 18:18 Witam! po prawej stronie paska adresu jest pasek wyszukiwarki -klikasz w trójkącik i na dole jest zarządzaj wyszukiwarkami ,wybierasz ,którą chcesz jako domyślną i gotowe. RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 12.12.2011 21:23 Tak, ale po wpisaniu w pasek adresu nadal szuka w babylonie a nie w google. W wcześniejszej wersji wyszukiwarki nie musiałem wpisywać frazy w tym prawym pasku wyszukiwarki, tylko od razu w pasek adresu i działało RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 13.12.2011 16:23 A ile masz wyszukiwarek tam gdzie Ci pisałem? RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 13.12.2011 17:26 Siedem i nie mam babyloona w niej ![]() RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 13.12.2011 18:51 jeśli tam nie ma to musi być zainstalowany w pasku przeglądarki to go odinstaluj bo musiałeś go zainstalować z jakimś programem RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 13.12.2011 20:11 Nie ma opcji. Dopiero co kompa odebrałem i zainstalowałem przeglądarkę. Ona tak jakby automatycznie ma połączenie z tą wyszukiwarką. Myślałem że może idzie to jakoś zmienić ale chyba najwidoczniej nie ![]() RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 14.12.2011 15:35 Jeszcze raz! kliknij w trójkącik w pasku wyszukiwarki/ po drugiej stronie paska adresu/ otworzy się okienko tam na dole jest zarządzaj wyszukiwarkami !!klikasz na to i otwiera się menedżer wyszukiwarek,jeżeli tej co chcesz nie ma na liście I na dodatek powinna być Pierwsza! dajesz pobierz więcej wyszukiwarek i tam która Ci odpowiada pobierasz ,pamiętaj żeby była pierwsza dla pewności możesz zrestartować firefoxa i musi tam być ta wyszukiwarka ,ja mam firefoxa 9.0 i nie ma problemów ze zmianą. RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 14.12.2011 17:59 No nie idzie! ![]() RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 14.12.2011 18:19 odinstaluj firefoxa usuń pamięć cache programu i wgraj firefoxa 9 |