Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki (/mozilla-firefox-8-zmiana-domyslnej-wyszukiwarki-20445-t)

Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 12.12.2011 13:23

Witam,
Korzystam z Firefoxa 8. Chciałbym się dowiedzieć czy jest opcja zmiany domyślnej wyszukiwarki z której korzysta przeglądarka tzn. we wcześniejszych wersjach po wpisaniu w pasek adresu szukanego zwrotu otwierało się google albo przechodziło automatycznie do strony np. po wpisaniu samego facebook. Czy jest opcja przywrócenia takiej opcji?

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 12.12.2011 18:18

Witam!
po prawej stronie paska adresu jest pasek wyszukiwarki -klikasz w trójkącik i na dole jest zarządzaj wyszukiwarkami ,wybierasz ,którą chcesz jako domyślną i gotowe.

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 12.12.2011 21:23

Tak, ale po wpisaniu w pasek adresu nadal szuka w babylonie a nie w google. W wcześniejszej wersji wyszukiwarki nie musiałem wpisywać frazy w tym prawym pasku wyszukiwarki, tylko od razu w pasek adresu i działało

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 13.12.2011 16:23

A ile masz wyszukiwarek tam gdzie Ci pisałem?

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 13.12.2011 17:26

Siedem i nie mam babyloona w niej Cwaniak

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 13.12.2011 18:51

jeśli tam nie ma to musi być zainstalowany w pasku przeglądarki to go odinstaluj bo musiałeś go zainstalować z jakimś programem

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 13.12.2011 20:11

Nie ma opcji. Dopiero co kompa odebrałem i zainstalowałem przeglądarkę. Ona tak jakby automatycznie ma połączenie z tą wyszukiwarką. Myślałem że może idzie to jakoś zmienić ale chyba najwidoczniej nie Cwaniak

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 14.12.2011 15:35

Jeszcze raz!
kliknij w trójkącik w pasku wyszukiwarki/ po drugiej stronie paska adresu/
otworzy się okienko tam na dole jest zarządzaj wyszukiwarkami !!klikasz na to i
otwiera się menedżer wyszukiwarek,jeżeli tej co chcesz nie ma na liście I na dodatek powinna być Pierwsza!
dajesz pobierz więcej wyszukiwarek i tam która Ci odpowiada pobierasz ,pamiętaj żeby była pierwsza
dla pewności możesz zrestartować firefoxa i musi tam być ta wyszukiwarka ,ja mam firefoxa 9.0 i nie ma problemów ze zmianą.

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - Impeg - 14.12.2011 17:59

No nie idzie!
[Obrazek: beztytuuwnf.jpg]

RE: Mozilla Firefox 8 - zmiana domyślnej wyszukiwarki - kisiu8a - 14.12.2011 18:19

odinstaluj firefoxa usuń pamięć cache programu i wgraj firefoxa 9