Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej (/wgrywanie-ustawien-przegladarki-internetowej-20437-t)

Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - Impeg - 11.12.2011 23:10

Witam,
Jestem bardzo świeżym użytkownikiem W7. Mam problem z przeniesieniem z XP danych ustawień przeglądarki Firefox.
Ze starego systemu skopiowałem foldery z Danych aplikacji i Ustawień lokalnych, ale nie wiem gdzie mam to teraz wkleić, ponieważ W7 ma inne ścieżki. Bardzo mi na tym zależy, ponieważ mam tam swoje zakładki itp...
Pozdrawiam

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - thermalfake - 11.12.2011 23:24

Bardzo fajnym programikiem z którego korzystałem przy przejściu z XP na 7 był a w zasadzie dalej jest MozBackup.
Wracając do sedna w Win 7 domyślny profil trzymany jest w

Cytat:C:\Users\user\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xyz.default

i tam musisz przenieść swój profil z XP-kowego folderu Danych aplikacji.

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - Impeg - 11.12.2011 23:38

Wszystko wróciło do normy!
Dzięki za pomoc! Zacieszacz

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - Impeg - 13.12.2011 17:25

Czy z plikami Outlook'a 2007 będzie tak samo? Też ta lokalizacja?

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - thermalfake - 14.12.2011 00:43

To już nie jest takie proste. Szybciej będzie, choć i pewnie z problemami zaimportować do Thunderbird'a.

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - Impeg - 14.12.2011 02:04

Nawet jeśli mam pliki z tych samych lokalizacji i używam tego samego Outlooka?

RE: Wgrywanie ustawień przeglądarki internetowej - thermalfake - 14.12.2011 02:19

Myślałem o innym Microsoftowym kliencie.