Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise (/klucz-rejestracyjny-windows-7-enterprise-20407-t)

Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise - Thorgim - 10.12.2011 16:03

Witajcie! Bardzo bylbym wdzieczny za Wasza pomoc:
W ramach odświeżania komputera sformatowalem sobie dysk i zainstalowalem Windows 7 od nowa. Problem w tym, ze robilem to juz pare razy (choc myslalem, ze jezeli robie to na tym samym komputerze, to nie bedzie problemow) no i teraz kiedy probuje podac swoj klucz aktywacyjny komputer mnie informuje, ze ten klucz przekroczyl juz limit uzycia. Mam 3 dni na podanie nowego Co moge zrobic? Prosze o pomoc!

RE: Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise - Portator - 10.12.2011 16:21

Szczegółowe informacje można uzyskać w Dziale Aktywacji pod numerem telefonu: 0-801 308 801 (wew.1) lub (0-22) 5941999 (wew. 1).

RE: Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise - thermalfake - 10.12.2011 17:19

Po 10-tym razie aktywacji onlinie niestety trzeba się kontaktować z konsultantem na infolinii - tzn udowodnić, że nie jest się wielbłądem.

RE: Klucz rejestracyjny Windows 7 enterprise - toshioshinsuke - 15.12.2011 23:18

A próbowałeś wbijać poprzez wiersz poleceń ? Zacieszacz

1. Uruchom Wiersz Poleceń jako Administrator.
2. Wpisz kolejno poniższe polecenia :
> slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX <- Klucz produktu
> slmgr /ato

Czekasz chwilkę i powinny wyskoczyć 2 okna :
1 . Klucz produktu pomyślnie zainstalowany.
2. Klucz został pomyślnie aktywowany.

Ja sam u siebie to stosowałem bo myśl o kontakcie z konsultantem jest dobijająca. Pamiętam jak trzeba było podać cyfry(mam dotykowy telefon), to po podaniu stwierdzał, że nic mu nie podawałem. Szlag mnie trafił wtedy i postanowiłem znaleźć inną metodę mniej stresującą, którą widzicie w tym poście.