Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Czy zmiana Win7 na XP rozwiąże problem z kartą graficzną? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Czy zmiana Win7 na XP rozwiąże problem z kartą graficzną? (/czy-zmiana-win7-na-xp-rozwiaze-problem-z-karta-graficzna-20364-t)

Czy zmiana Win7 na XP rozwiąże problem z kartą graficzną? - porebl - 08.12.2011 16:53

Sprawa wyglada tak.
Nie moglem uruchomic zadnych gier na moim komputerze z Windowsem 7 bo krecilo sie niebieskie koleczko i tyle.
Moj komputer to HP dx2000 MT i gdzies wyczytalem ze moze to byc wina tego ze mam tylko zintegrowana karte graficzna ktora nie odpala gier na Windowsie 7, a nie mam po co kupowac nie zintegrowanej bo mam tylko wejscia PCI na plycie glownej.
Dowiedzialem sie tez, ze przeinstalowanie systemu na Windows XP moze pomoc.
Pomoze ?

Do moderatora:
Sluchaj kolego, nie mam polskich znakow w moim systemie bo mam angielski jezyk.

RE: Czy zmiana z Win7 na XP rozwiaze moj problem z karta graficzna ? - thermalfake - 08.12.2011 20:27

(08.12.2011 16:53)porebl napisał(a):  Dowiedzialem sie tez, ze przeinstalowanie systemu na Windows XP moze pomoc.
Pomoze ?

W minimalny sposób, tzn wszelakie gierki starej maści pójdą, niektóre lepiej, niektóre ciąć się niestety będą.
Na nowsze nie ma co nawet liczyć. Feature'ów typu obsługa DX10, ShaderModel czy OpenGL'a w nowszych wersjach na tym układzie nie znajdziesz.
Intel 82845G -> http://www.intel.com/support/graphics/intel845g/sb/CS-009078.htm
IMHO moim zdaniem szykuj się na inny sprzęt, gdyż raz już napisałeś problem z dołożeniem grafiki, dwa to stara podstawka intel'a s478 i ddr pierwszej generacji. .

RE: Czy zmiana z Win7 na XP rozwiaze moj problem z karta graficzna ? - porebl - 09.12.2011 06:24

Ok dzieki