Wifi - ograniczony dostęp - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Wifi - ograniczony dostęp (/wifi-ograniczony-dostep-20347-t) |
Wifi - ograniczony dostęp - corrado - 07.12.2011 19:38 Podepnę się z Ograniczonym dostępem . Mianowicie - Mam 2 lapy postawione na Win 7 łączą się przez WIFI i stacjonarke na win XP po ethernecie. Router to NetGear DGN1000. Problem jest tego typu iż często się pojawia przy nazwie sieci napis " Ograniczony dostęp " - skutkuje to całkowitym brakiem internetu , wówczas trzeba odłączyć się z sieci i ponownie podłączyć. Czasami raz na dzień tak sie zrobi a czasami co 2 minuty potrafi.... Przypisanie na sztywno adresu IP do komputera i DNSów nic nie dało. Zmieniłem też MAC ADRES ale oczywiście nic to nie dało :/ Roter stoi niedaleko subbofera i zauważyłem , że w momencie gdy wywala i zanim jeszcze napis ograniczonego dostępu się pojawi ( ale neta juz odłączy) głośniki syczą jak tylko się odłącze przestają. |