Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z obrazem i dzwiękiem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z obrazem i dzwiękiem (/problem-z-obrazem-i-dzwiekiem-20320-t)

Problem z obrazem i dzwiękiem - eubeut - 06.12.2011 17:05

Pewnego dnia zauważyłem, że nie mam dźwięku w komputerze. Głośniki są podłączone, ale nic przez nie nie słuchać ale w momencie kiedy chce je podłączyć słychać trzeszczenie czyli przewód ok. Dodatkowym problemem jest fakt, że filmiki (np. z youtuba) strasznie się zacinają, a w momencie kiedy odinstalowałem sterowniki od dźwięku przestały się zacinać po czym problem powrócił. Zainstalowałem od nowa sterowniki i kodeki, ale to nic nie dało. Co może być tego przyczyną?

RE: Problem z obrazem i dzwiękiem - peciaq - 08.12.2011 13:41

Kodeki i sterowniki które zainstalowałeś - dobrałeś je odpowiednio? Te, które trzeba?

RE: Problem z obrazem i dzwiękiem - eubeut - 08.12.2011 15:59

jeżeli chodzi o sterowniki karty dźwiękowej to zainstalowałem po prostu nowszą wersję (Realtek HD Audio) a jeżeli chodzi o kodeki to wcześniej miałem zainstalowane jakieś Xiph - usunąłem je i zainstalowałem K-Lite

RE: Problem z obrazem i dzwiękiem - kisiu8a - 09.12.2011 18:10

Czy po zainstalowaniu nowego realteka przy uruchamianiu systemu słychać było dźwięk?

RE: Problem z obrazem i dzwiękiem - eubeut - 09.12.2011 23:27

nie, nic nie było słychać

RE: Problem z obrazem i dzwiękiem - damianeihro - 10.12.2011 21:58

ten sam problem. wszystko poinstalowane kilkakrotnie a system nie widzi żadnego urządzenia. proszę o pomoc