![]() |
Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie (/problem-z-plynnym-odtwarzaniem-filmikow-w-winampie-20247-t) |
Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Myshata - 02.12.2011 21:59 Filmy .avi w Winampie (wersja 5.622) nie odtwarzają się płynnie, niby nie przycinają się, ale ruch jest jakby "rwany". Co może być przyczyną tego? Dodam, że system mam x64 a w opisie Winampa jest x86. Czy możlie, aby różnica była powodem braku tej płynności? RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - kisiu8a - 04.12.2011 13:11 Wg mnie to jest problem z kodekami do systemu wgraj 64 bitowe ja mam k lite 64 i wszystko jest ok RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Myshata - 05.12.2011 01:49 Niestety zainstalowanie K-Lite CodecPack x 64 nie pomogło... szukam dalej przyczyny RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - kisiu8a - 05.12.2011 15:02 A czy w czasie instalacji kodeków dałeś opcję full i czy przypisałeś odtwarzanie np WMP czy mediaplayerowi? trzeba było wybrać bez i zafajkować typy odtwarzanych plików RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - peciaq - 06.12.2011 13:46 Nie instaluj żadnych K-Lite kodeków. Wywal je (np. za pomocą Revo Uninstaller), przeczyść system CCleanerem i zainstaluj Windows 7 Codec Pack (znajdź sobie wersję 64-bitową). To jest najodpowiedniejszy zestaw kodeków dla tego systemu, a nie jakieś syfiaste K-Lite. Do tego poleciłbym odtwarzacz Media Player Classic Home Cinema, ale jeśli wolisz odtwarzać w WMP to już Twoja sprawa. ![]() RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Myshata - 06.12.2011 20:49 K-Lite usunięty, zainstalowana aczka dla Windows 7 x64, problem został. Filmy w Windows Media Playerze odtwarzają się normalnie... w winampie nie RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - peciaq - 07.12.2011 12:39 A nie ma przypadkiem Winampa x64?? Masz taki właśnie? RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - kisiu8a - 07.12.2011 15:14 Cóż za syfiaste k-lite a twoje to nie syfiaste? jeśli coś działa i ktoś nie narzeka to co pisać ,że to syf ! Ładne mi to porady. RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Myshata - 07.12.2011 18:55 syfiaste-niesyfaste, żadne nie pomogły ![]() RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - peciaq - 08.12.2011 13:36 Kisiu8a - nie są syfiaste, źle się wyraziłem, ale po prostu te co poleciłem są dedykowane dla Windows 7, nawet po nazwie to widać. Ja miałem KLite i obraz nie był dobrej jakości, przeinstalowałem na drugie KLite i dalej było nie dobrze, zainstalowałem Win7Codec Pack i śmiga. Stąd takie rady. Co do problemu autora.. Na innych odtwarzaczach jest wszystko OK? Problem może być też w nieaktualnym sterowniku do grafiki. RE: Problem z płynnym odtwarzaniem filmików w Winampie - Myshata - 08.12.2011 23:40 To jest nowiutki lapek, więc watpię, zeby były problemy ze sterownikami karty |