![]() |
Recovery (win7) i XP na jednym dysku, brak napędu. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Recovery (win7) i XP na jednym dysku, brak napędu. (/recovery-win7-i-xp-na-jednym-dysku-brak-napedu-20219-t) |
Recovery (win7) i XP na jednym dysku, brak napędu. - mati2k - 01.12.2011 15:26 Witam, Mam dla was nie lada łamigłówkę. Chcę XP i 7 z recovery, bo mam dotykowy netbook (Asus t101mt) i chcę, aby wszystkie sterowniki były tak, jak oni mi je dali, a poza tym nie posiadam wersji na cd. Jest wachlarz możliwości, czekam na wasze propozycje: 1. Użyć recovery i doinstalować XP. Problem: Windows 7 zabrania instalacji starszego, a przy botowaniu z flasha (mam Wintoflash, jeśli jakiś inny program działa lepiej to mówcie) instalacja nie kontynuuje się prawidłowo, jeśli nie wybiorę partycji C (co sie stanie jak nainstaluje XP na 7 na C oba?) 2. Zainstalować XP poza obszarem działania recovery i potem 7. Problem: Nie mogę zainstalować XP dalej niż 100 GB, które formatuje recovery, bo nawet jeśli nie przypisze im partycji to sama recovery, która oddziela mi 100GB od 200GB będzie C, a poza tym recovery na pewno nie zauważy przy tworzeniu boota XP, bo raczej jest to sztywne wklepywanie plików. 3. Zainstalować XP, przenieść go na partycje dalszą niż 100 GB i recovery. Problem: Jak to wogóle brzmi... przenieść Windowsa? ![]() 4. Użyć programu do multiboota na usb i wrzucić recovery i 7. Problem: Nie mam dostępu do recovery, nie mogę (w "Zarządzanie dyskami" przynajmniej) przypisać mu litery, ani nie znalazłem opcji downloadu. Czekam na wasze twórcze propozycje, za pomysły niewypały też będę wdzięczny ![]() RE: Recovery (win7) i XP na jednym dysku, brak napędu. - mati2k - 05.12.2011 16:16 wiesz co, to może ja Ci pomogę... Użyj WinSetup-1-0-beta7, działa lepiej... Jak ktoś próbuje zrobić tak jak JA, to szukajcie na yotubie, może zrobie poradnik ![]() |