Linki z gadżetów nie otwierają się w Operze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Linki z gadżetów nie otwierają się w Operze (/linki-z-gadzetow-nie-otwieraja-sie-w-operze-2021-t) |
Linki z gadżetów nie otwierają się w Operze - andpen - 30.10.2009 10:07 Witam wszystkich. W moim Win 7 x64 HP domyślną przeglądarką jest opera (obecnie 10.10 beta). Przeglądarkę uruchamiam z prawami administratora, więc przy każdym uruchomieniu opery mam komunikat UAC. Gdy opera jest otwarta i np kliknę na link w programie pocztowym (TheBat!) lum otwieram jakiś plik htm lub html (total commander), to bez problemu otwierają się na nowej zakładce w operze. Gdy np otwieram gadżet związany z wyszukiwaniem (np google search) i próbuję coś wyszukać, to po naciśnięciu przycisku search następuje uruchomienie opery jako nowy proces (odzywa się UAC). W oknie otwartej opery pojawia się nowa karta, lecz bez adresu (about:blank - co jest dość dziwne, bo mam ustawione szybkie wybieranie dla owych kart). Dodatkowo pojawia się okno błędu generowane przez gadżet. W tytule jest właśnie link a w treści informacja o tym, że nie udało się przesłać danych. Nie mam pojęcia, co jest powodem takiego zachowania się tej trójcy. Proszę o pomoc. |