Problem z internetem - sieć niezidentyfikowana - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z internetem - sieć niezidentyfikowana (/problem-z-internetem-siec-niezidentyfikowana-20185-t) |
Problem z internetem - sieć niezidentyfikowana - qba2b3 - 29.11.2011 15:09 Witam zakładam ten nowy wątek gdyż stare wątki tego typu zostały rozwiązane i napisałem na 1 jeszcze nie rozwiązanym ale nikt nic nie odpowiada. Otóż mam problem gdy włączyłem wczoraj laptopa zobaczyłem że internet (akademicki) podłączony kablem Ethernet przestał działać, a w poprzedni piątek jeszcze działał, ciągle wyświetla się sieć niezidentyfikowana postępowałem zgodnie ze wskazówkami w innych postach czyli wyłączyłem zaporę i uruchomiłem ponownie komputer ale nic to nie dało wiec skopiowałem rejestr i skasowałem podfoldery w Interface po tym nastąpił postęp dalej jest sieć niezidentyfikowana lecz nie pokazuje się już żółty trójkąt miedzy (komputer-sieć) komputer-------->sieć------X----->internet dzisiaj rano włączyłem komputer i znów pojawił się żółty trójkąt z wykrzyknikiem pewnie przez to ze powstały nowe wpisy w rejestrze w każdym razie nie mam teraz pojęcia co robić proszę o pomoc dodaje zdjęcie z ipconfig/all RE: Problem z internetem - sieć niezidentyfikowana - sito88 - 29.11.2011 15:20 Z tego co widze nie pobiera danych z adresu DHCP. Prawdopodobnie gniazdko jesz nieaktywne. Sprawdz jeszcze czy w innych komputerach jest internet gdy podlaczysz je pod ten kabel. RE: Problem z internetem - sieć niezidentyfikowana - qba2b3 - 29.11.2011 17:51 internet działa jak podłączy się ten kabel do innego komputera |