Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Counter-Strike i jedna tylko rozdzielczość. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Counter-Strike i jedna tylko rozdzielczość. (/counter-strike-i-jedna-tylko-rozdzielczosc-20161-t)

Counter-Strike i jedna tylko rozdzielczość. - Rafi9303 - 28.11.2011 17:35

Witam. Mój mały problem polega na zmianie rozdzielczości w grze Counter Strike 1.6 (STEAM).
Wcześniej na Windows XP na najnowszych sterownikach w opcjach Video mogłem sobie wybrać kilka rozdzielczości w trybie Widescreen (bo taki mam monitor - 19' panoramiczny). Po przejściu na Windows 7 64bit wszystko chodzi ładnie ale w ustawieniach Video, w trybie Widescreen mam tylko jedną rozdzielczość = 1280x720...
Nie chcę odpowiedzi włącz skalowanie bo z tym nie mam problemu, ani także nie piszcie by zmienić na normalny tryb bo od kilku lat grałem na Widescreen i na Normalu nie "potrafię" się przyzwyczaić a obraz jest co najmniej zniekształcony.
Screen:
[Obrazek: asake.jpg]

Instalowałem różne sterowniki NVidi ale nic nie pomaga, zainstalowałem również sterowniki od monitora ale nic nie zmienia.
W parametrach startowych zmieniam rozdzielczość w jakiej ma odpalać ale przestawia na tą w Widescreen 1280x720.

Dlaczego nie chcę na niej grać? Otóż nie widać Avatarów podczas naciśnięcia klawisza TAB (statystyki).

Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9500GT Magic
Sterowniki WHQL: 285.62 Windows 7 x64

Jest jakieś rozwiązanie? Nawet jeżeli wymaga zaawansowanej obsługi komputera... Proszę Was o pomoc.