![]() |
Problem z internetem Pomocy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z internetem Pomocy (/problem-z-internetem-pomocy-20140-t) |
Problem z internetem Pomocy - MostWanted0 - 27.11.2011 17:25 Witam otóż niedawno włączyłem komputer (Windows 7 ULTIMATE X64) i zobaczyłem że nie ma internetu , co się potem okazało internet był tylko windows pokazywał mi ikonkę która mówi że nie ma internetu (niestety nie wrzuce zdjęcia bo imageshack nie wykrywa internetu <<< otym właśnie mówie) i się okazuje że jakimś cudem jest kolejna sieć której nie stworzyłem i niemoge jej usunąć a system oznacza ją jako główną sieć i dlatego nie mogę nawet dodać nikogo na skype bo internetu także wykrywa , a i gdy chce pobrać adobe flashplayer do youtube także nie moge ponieważ internetu nie wykrywa prosze o pomoc RE: Problem z internetem Pomocy - thermalfake - 27.11.2011 17:33 Najważniejsze informacje - w jaki sposób łączysz się z internetem, jaka firma go dostarcza, jakie masz urządzenia dostępowe. Czy internet jest po kablu czy wifi ? Jeśli jest po kablu to w ogóle medium nie jest podłączone (przerwany kabel, uszkodzona sieciówka lan, uszkodzone urządzenie dostępowe typu router/modem). Sieć ABC - prawdopodobnie łączysz się z nią przez wifi (tego nie wiem bo dałeś lakoniczny opis problemu) ale jest zabezpieczona filtrowaniem adresów MAC z zaufanych komputerów i urządzeń - stąd nie możesz niczego pobrać. RE: Problem z internetem Pomocy - peciaq - 27.11.2011 17:37 A strona Google mi się włącza też jak mam odłączony internet, bo jest to domowa i jest zapisana i zapamiętana w przeglądarce. RE: Problem z internetem Pomocy - kisiu8a - 27.11.2011 18:13 witam miałem to samo weź zresetuj ruter i od nowa go skonfiguruj tzn login i hasło i inne ustawy do twojego dostawcy,zwróć uwagę na model rutera i odpowiednio go zresetuj RE: Problem z internetem Pomocy - thermalfake - 27.11.2011 18:56 Skąd wiesz, że go ma ? Wstrzymajmy się do czasu aż sam wyjaśni te kwestie o które pytałem. (27.11.2011 18:13)kisiu8a napisał(a): witam miałem to samo weź zresetuj ruter i od nowa go skonfiguruj tzn login i hasło i inne ustawy do twojego dostawcy,zwróć uwagę na model rutera i odpowiednio go zresetuj Ano, tylko napisz jak ![]() - z boku na obudowie urządzenia jest podpis RESET - pod nim wsadź drucik i przyciśnij na momencik albo - odpalić przeglądarkę, wklepać adres IP routera, zalogować się - w zakładce Administration (przeważnie tak się nazywa) opcja Reebot przybiera 2 postacie: - soft reboot - router wstaje od nowa bez usuwania ustawień konfiguracji - taki sam efekt można zrobić odłączając go na chwilę z prądu - reset to default settings tzw hard reboot - czyści wszystkie ustawienia do wartości fabrycznych i uruchamia się od nowa |