Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Pobieraczek-oszuści ! - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Pobieraczek-oszuści ! (/pobieraczek-oszusci-20108-t)

Pobieraczek-oszuści ! - opeltein - 26.11.2011 11:31

Piszę ten wątek aby nikt nie nabrał się i nie wpadł w sidła pobieraczka.Sam się tam zalogowałem i ostrzegam was przed nimi.
Nie rejstrójcie się tam, a jeśli już się zarejstrowaliście to wyślijcie do nich e -maila O USUNIĘCIU KONTA ! Oszuści wyłudzają pieniądze ,prawie 100zł ,a nic nie zrobią jak nie wpłacisz,NIE LOGUJCIE SIĘ TAM Zły:exclamation:

OSZUŚCI !!!

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 26.11.2011 11:35

No wiadomo to już od dawna.
Sam dostaję od nich czasem maila w tej sprawie.
Trzeba to olać i tyle, odpowiednie służby już się tym zajmują.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - Smokofenek - 26.11.2011 11:49

Wystarczy im odpisać, że poda się ich do sądu za rozprowadzanie nielegalnego oprogramowania to od razu cichną i się ulatniają.
Ja tak zrobiłem i nagle jakoś stracili chętkę na kradzież moich pieniędzy. Efekt był natychmiastowy. Raz napisałem i od tego momentu ani słychu o pobieraczku.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 26.11.2011 12:18

Haha, dobre Uśmiechnięty
Nie wpadłem na to.
No jak olałem ich maile to też już nie pisali, ale jakaś dziewczyna podobno dostała normalnie wezwanie do sądu drogą listowną.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - thermalfake - 26.11.2011 19:32

http://www.prawont.pl/2011/09/co-sychac-w-sprawie-pobieraczka.html
http://forumprawne.org/prawo-cywilne/72328-rezygnacja-z-uslugi-pobieraczek-bez-koniecznosci-zaplaty-125.html
... czyli pokazać im takiego wała !

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 26.11.2011 21:34

Smokofenek dobrze napisał. Zacieszacz
O co oni chcą się ubiegać jak rozprowadzają nielegalne pliki Zadowolony
Śmiech na sali i tyle!

RE: Pobieraczek-oszuści ! - thermalfake - 27.11.2011 14:03

Z tego co wiem windykację komorniczą można prawnie przeprowadzić dopiero po prawomocnym wyroku sądowym. Z czym do ludu ?

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 27.11.2011 14:07

No ale oni podobno nawet się posunęli do tego i wysłali jakieś wezwania do sądu. Masakra przecież oni rozprowadzają pirackie kopie multimediów, to o co oni chcą się procesować Zacieszacz

RE: Pobieraczek-oszuści ! - thermalfake - 27.11.2011 14:21

(26.11.2011 21:32)AR342 napisał(a):  ....,za używanie moich danych osobowych

To żeś pojechał po bandzie Zacieszacz
Sam je podałeś więc mieli do kogo wysłać, z resztą poświadczyłeś, że zapoznajesz się z regulaminem więc nie mogło dojść do złamania prawa w kwestii ustawy o ochronie danych osobowych. Niektórzy to by jeszcze podali jaki kolor majtek noszą Zacieszacz

Cytat:.....i grożby karalne pod moim adresem

Grozili Ci utratą życia, uszczerbkiem na zdrowiu czy dręczyli namolnie wezwaniami, prześladowali, zniesławili, pozbawili dochodu ? Nie sądzę.
Zapoznaj się z pojęciem czym jest groźba karalna w odróżnieniu od tego co zażądali w piśmie od Ciebie.

Cytat:oraz próby wyłudzenia i mam na razie spokój.To oszuści i nie dam im centa !

Tak, tylko, że to Ty musisz udowodnić to wyłudzenie przed sądem (w teorii, bo podchody tej firmy to jedno a sprawa w sądzie to drugie) niezgodne z obowiązującą literą prawa.

Jak już coś piszecie to piszcie, żeby to miało ręce i nogi bo niejeden prawnik posikałby się ze śmiechu jakby to przeczytał Zacieszacz
(27.11.2011 14:07)peciaq napisał(a):  No ale oni podobno nawet się posunęli do tego i wysłali jakieś wezwania do sądu. Masakra przecież oni rozprowadzają pirackie kopie multimediów, to o co oni chcą się procesować Zacieszacz

To jest inna płaszczyzna ogółu. Sprawy w sądzie toczą się o należności względem klientów a nie o rozprowadzanie pirackiego oprogramowania. Sąd tym na rozprawie nie będzie się zajmował. Rozprawa obejmuje tylko tego czego dotyczy. Tą drugą kwestią mogły by się zająć organizacje zrzeszające twórców - zaiksy itp. Tyle, że kij ma dwa końce - świadomie działająca firma na tym polu, nie usuwająca tychże treści jak i sami korzystający - pobieracze jaki uploaderzy.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - stworek79 - 24.02.2012 08:41

a co zrobić zarejestrowałem ale nie korzystałem z ich usług a oni przysłali mi rachunek do zapłacenie

RE: Pobieraczek-oszuści ! - DamiaX - 24.02.2012 11:37

Nie płać.
Też kiedyś zarejestrowałem się tam i miałem e-maile od nich.
Potem, że niby wysłali wezwanie do sądu.
A na końcu są już cicho.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 27.02.2012 17:36

Olać sprawę należy.

RE: Pobieraczek-oszuści ! - peciaq - 25.03.2012 22:26

Pamiętacie jeszcze sprawę pobieraczka?
Doigrali się:

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,11416975,Sprawa_Pobieraczka__Pozew_zbiorowy_przeciw_portalowi.html