Rozwiązany Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD (rozwiązany) (/jak-ustawic-tryb-ahci-na-dysk-ssd-rozwiazany-20107-t) |
Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD (rozwiązany) - BeDnarOo - 26.11.2011 11:29 Witam, niedługo zamontuje dodatkowy dysk do laptopa(SSD, teraz mam HDD), spotkałem się z opinią, że lepiej ustawić tryb AHCI, ale jak ? Czy wystarczy to zrobić, czy trzeba jeszcze kąbinować ? Przechodzimy do Integrated Periperals następnie do OnChip SATA Type, z listy zaznaczamy AHCI wciskamy klawisz Enter aby zaakceptować. Naciskamy klawisz F10, aby zapisać ustawienia i wyjść z BIOS’u. AHCI i NCQ są już aktywne na naszym komputerze. Pozdrawiam. RE: Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD - thermalfake - 26.11.2011 11:57 Jaki notek ? W biosach laptopowych te opcje mogą być inaczej dostępne i ciut inaczej się nazywać. RE: Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD - BeDnarOo - 27.11.2011 10:22 (26.11.2011 11:57)thermalfake napisał(a): Jaki notek ? MSI GX780 bios wizualnie wygląda jak ten PS. zdjęcie z internetu. RE: Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD - thermalfake - 27.11.2011 13:35 Znalazłem ale bardzo niewyraźnie zdjęcie Advanced -> SATA Mode Selection: AHCI RE: Jak ustawić tryb AHCI na dysk SSD - BeDnarOo - 27.11.2011 15:33 Dzięki, o to chodziło. ;] |