Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. (/blad-podczas-wykonywania-kopii-zapasowej-20071-t)

Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. - carlo007 - 24.11.2011 14:47

Chciałem wykonać kopię zapasową systemu lecz napotkałem błąd. Napiszę jakie kroki wykonywałem:
start > wprowadzenie > wykonaj kopię zapasową plików > konfiguruj tworzenie kopi zapasowej > zaznaczyłem dysk ( 27 GB wolnego miejsca) > pozwól mi wybrać > zaznaczyłem podstawowe programy typu kodeki itp > wyłączyłem harmonogram tworzenia kopii zapasowej > zapisz ustawienia i zacznij wykonywanie kopi zapasowej. I tu pojawia się o taki błąd:

Czy może lepiej użyc programu OneKey recovery?

RE: Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. - techdive - 24.11.2011 15:24

Wykonaj następujące kroki, aby rozwiązać problem.
1. Kliknij przycisk Start, Services.msc. (enter)
2. Kliknij dwukrotnie dziennik zdarzeń systemu Windows
3. W polu Typ uruchamiania upewnij się, że jest zaznaczona opcja Automatyczny
4. Jeżeli usługa nie jest uruchomiona, kliknij przycisk Start, aby uruchomić usługę.
5. Zamknij konsolę Usługi
6. Uruchom ponownie system Windows.

RE: Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. - carlo007 - 25.11.2011 17:23

Ok pomogło ale teraz mam kolejny problem ponieważ jeśli zaznaczę że chciałbym zrobić backup na DVD to nieaktywna jest opcja "obraz systemu dysków" W takim razie co będzie na takiej kopi?? Czy będzie tam czysty windows bez dodatkowych programów?

RE: Błąd podczas wykonywania kopii zapasowej. - techdive - 25.11.2011 17:47

A sprawdź inną lokalizację albo ogranicz kopię do jednego folderu o pojemności mniejszej od 4,5 GB. Jeżeli będzie aktywna opcja dvd oznacza to że najprawdopodobniej obraz się nie mieści. Wydziel sobie małą partycje na kopie i zrób płytę startową.
Ja używam nortona ghosta do tworzenia obrazów. On potrafi dzielić na mniejsze pliki.