Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
explorer.exe problem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: explorer.exe problem (/explorer-exe-problem-20060-t)

explorer.exe problem - beny152 - 23.11.2011 22:55

Witam mam problem wlasnie z plikiem explorer.exe gdy zamykam system za kazdym razem wyskakuje wymuszenie zamkniecia wlasnie tego pliku czy ktos moze pomoc ?? oprocz tego zadnych problemow jak na razie nie widze
Witam mam problem wlasnie z plikiem explorer.exe gdy zamykam system za kazdym razem wyskakuje wymuszenie zamkniecia wlasnie tego pliku czy ktos moze pomoc ?? oprocz tego zadnych problemow jak na razie nie widze dodam ze mam Windows 7 profesional x64

RE: explorer.exe problem - techdive - 24.11.2011 14:55

start/msconfig (enter)
zobacz jakie programy się uruchamiają razem z sytemem. wyłącz wszystko adobe i apple. i napisz co tam jeszcze masz.

RE: explorer.exe problem - beny152 - 24.11.2011 17:10

(24.11.2011 14:55)techdive napisał(a):  start/msconfig (enter)
zobacz jakie programy się uruchamiają razem z sytemem. wyłącz wszystko adobe i apple. i napisz co tam jeszcze masz.

otwierają mi sie: menadzer Reltek HD Audio , Gadu-Gadu 10 , Google Update , EA Core , PCSpeedUp , System operacyjny Microsoft , Intel Remote Management , ouc.exe , Browsrt Configuration Utility , avast Antivirus , Language Application ,

RE: explorer.exe problem - techdive - 24.11.2011 17:57

gadu gadu (jak już musisz używać tego komunikatora i nie pasuje ci używanie go przez przeglądarkę bez instalacji to jak kończysz gadu-gadu to zmykaj go i w opcjach gadu gadu ustaw aby nie startował razem z systemem), ...
pozostałe też możesz wyłączyć.
jak to wszystko zrobisz zrestartuj system i zobacz przy następnym uruchomieniu czy znowu będzie to samo.

RE: explorer.exe problem - beny152 - 24.11.2011 19:40

czyli wszystko po wyłączyć przy staracie nic nie zostawić

RE: explorer.exe problem - techdive - 24.11.2011 21:29

Jak coś będziesz potrzebował to to włączysz.
Ja u siebie zostawiam tylko QuickSet ponieważ mam faszystowsko-dellowski cd/dvd szczelinowy oraz sterowanie touchpadem (bez tego na sterownikach Windowsa nie działaja wszystkie funkcje)
U ciebie nie wiem do czego może być ouc.exe. To może być do wszystkiego i dlatego w pierwszej kolejności bym to wyłączył.