Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Drukowanie z laptopa przez sieć Wi-Fi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Drukowanie z laptopa przez sieć Wi-Fi (/drukowanie-z-laptopa-przez-siec-wi-fi-19930-t)

Drukowanie z laptopa przez sieć Wi-Fi - grzmiq24 - 18.11.2011 12:37

Witam,

Na wstępie chciałbym przeprosić, jeżeli istnieje podobny już temat. Mam laptop połączony z routerem wi-fi oraz komputer polaczony kabelkiem enthernet z routerem. Na dodatek drukarkę połączoną usb z komputerem. Laptop (Windows 7), zaś komputer (windows XP).
Moje pytanie jest następujące co muszę zrobić, aby laptop połączył się z drukarką, nie chcę używać żadnych kabelków i w ogóle, chcę wykorzystać sieć Wi-Fi?? Bardzo proszę o odpowiedź osoby zorientowane w temacie.

Z góry dziękuję i stawiam pomógł za rozwiązanie mojego problemu.

RE: Drukowanie z laptopa przez sieć Wi-Fi - stingear - 18.11.2011 13:43

Najpierw musisz udostępnić drukarkę na komputerze, a następnie na laptopie wejść w Urządzenia i drukarki, kliknąć, Dodaj drukarkę, wybrać drukarkę sieciową, następnie aby wyszukał, jak znajdzie, to ją wybierz, ona się zainstaluje i gotowe. Drukarkę najlepiej mieć wtedy podłączoną i włączoną. Komputery powinny być w tej samej grupie roboczej.

RE: Drukowanie z laptopa przez sieć Wi-Fi - grzmiq24 - 18.11.2011 15:24

Dzięki Uśmiechnięty Udało się. Temat do zamknięcia.