![]() |
Problem z WI-FI - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z WI-FI (/problem-z-wi-fi-19910-t) |
Problem z WI-FI - martapiek - 17.11.2011 13:07 Hej, Przeglądałam tematy z podobnymi problemami, ale nie udało mi się rozwiązać mojego. Mam Windows 7, w większości przypadków nie mam problemów z łączeniem się z sieciami publicznymi, ale czasami (np teraz, jestem w Budapeszcie w Starbucksu, czasami też zdarza się to w innych kawiarniach itp) kiedy próbuję się połączyć, wyświetla się komunikat, że "System Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią X". Próbowałam jakoś to rozwiązać, ale już zupełnie nie mam pomysłow. Czy wiecie, na czym może polegać problem? Bardzo bym prosiła o jak najprostsze wytłumaczenie kroków, które muszę wykonać ![]() Dzięki wielkie! RE: Problem z WI-FI - grzmiq24 - 18.11.2011 12:39 Moim zdaniem zbyt słaby zasięg sieci publicznych, lub zastrzeżone hasłem. RE: Problem z WI-FI - martapiek - 18.11.2011 16:24 (18.11.2011 12:39)grzmiq24 napisał(a): Moim zdaniem zbyt słaby zasięg sieci publicznych, lub zastrzeżone hasłem. No właśnie nie... Nie jest zastrzeżone hasłem, a zasięg jest maksymalny ("doskonały" ![]() RE: Problem z WI-FI - grzmiq24 - 18.11.2011 17:14 Ciężko jest mi cokolwiek na ten temat poradzić, bo musiałbym to widzieć. Też miałem kiedyś podobny problem, postawienie na nowo systemu pomogło. Najlepiej będzie jak sprawdzisz w innym lokalu z wi-fi czy tam odbiera. RE: Problem z WI-FI - kisiu8a - 18.11.2011 17:57 Witaj! wejdź w opcje sieci i sprawdź ustawienia połączeń ,może masz zablokowane łączenie RE: Problem z WI-FI - thermalfake - 19.11.2011 02:09 Jaki model tego laptopa, ma on dedykowany soft do obsługi bezprzewodowej karty sieciowej ? Wklep komendy do wiersza poleceń (start -> cmd), uruchom ponownie i zobacz czy zadziała (jeśli masz jakieś profile z ustawieniami IP itp to je sobie zapisz osobno). Cytat:netsh winsock reset catalog Może być też tak pomimo bardzo dobrego sygnału i rozgłaszanej sieci SSID, że punkt dostępowy filtruje adresy MAC z kart sieciowych i niepowołane odrzuca tym samym dając błąd o braku możliwości połączenia. RE: Problem z WI-FI - martapiek - 20.11.2011 13:38 Hej, dzięki ![]() Model jest HP ProBook 4310s. Zdarzało sie już wcześniej, że do niektórych sieci nie mogłam się podłączyć, obawiam się, że będę na to skazana do końca ![]() Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam (19.11.2011 02:09)thermalfake napisał(a): Jaki model tego laptopa, ma on dedykowany soft do obsługi bezprzewodowej karty sieciowej ? |