Rozwiązany Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? (/reinstal-windowsa-7-home-premiumx64-oem-dobranie-wesji-windowsa-19884-t) |
Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - grzechu5444 - 15.11.2011 21:47 Witam, z powodu tego co opisalem we wcześniejszym temacie teraz będę robił reinstala 7 home premiumx64 OEM(klucz mam).I mam taki problem,kolega ma Windows 7 home premium x64 ,ale w wersji BOX,i mam pytanie czy można zainstalować na lapka wersje BOX, jeżeli mam wersje OEM? Czy w czasie instalacji trzeba coś zmienić, czy wogóle nie moge zrobić takiej operacji i muszę załatwić wersje OEM?Niektórzy mówią,że nie ma różnicy,a inni,że jest,i mam mętlik.Mogę oddać do sklepu i tam na serwis,żeby zrobili reinstala,ale pewnie ze 100 zł wezmą za takie coś jak nie więcej. RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - thermalfake - 16.11.2011 01:33 Klucz produktu z twojego lapka prawdopodobnie nie przejdzie walidacji przy próbie wpisania. Postaraj się o nośnik z OEM'a i stawiaj system. Zresztą zasady licencji mówią - klucze z box'a do box'a a klucze z oem'a tylko do oem'a. Dla dociekliwszych można poczytać warunki licencji http://www.microsoft.com/About/Legal/EN/US/IntellectualProperty/UseTerms/Default.aspx RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - grzechu5444 - 16.11.2011 07:07 Kurde,;/Spróbuje w piątek zrobić to,a jeżeli się nie uda to oddam w sobotę do sklepu itd. RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - jacek-placek - 16.11.2011 07:27 (16.11.2011 01:33)thermalfake napisał(a): Klucz produktu z twojego lapka prawdopodobnie nie przejdzie walidacji przy próbie wpisania. Postaraj się o nośnik z OEM'a i stawiaj system. Normalnie przejdzie, bez problemu Co do legalności tego- nie dyskutuję, bo faktycznie jest tak, jak napisał thermalfake RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - grzechu5444 - 16.11.2011 17:34 Udało mi się załatwić wersje OEM i jest gites,jutro install RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - thermalfake - 16.11.2011 22:51 Ja tam wolę dmuchać na zimne. Nigdy nie musiałem robić takiego swap'a na wersję box. Dwa, że box'a bardzo sporadycznie się sprzedaje. Po problemach z niepasującymi oryginalnymi kluczami dla win XP (wersje a/b/c) nie kombinuję. Jak to wygląda w praktyce nie nie wiem, nie wydaje mi się, żeby sam nośnik różnił się podstawową zawartością. Rozchodzi się tylko o typ licencji i klucz produktu skąd faktycznie jest wydany. RE: Reinstal Windows 7 home premiumx64 OEM-dobranie wesji Windowsa? - jacek-placek - 18.11.2011 01:49 To tylko teoria i w dodatku testowana na XP Sam nośnik nie różni się zawartością, liczy się klucz i na jakim sprzęcie jest aktywowany To z mojej praktyki |