![]() |
Rozwiązany Asus x53sv-usunąłem partycję recovery na Win7 HP x64 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Asus x53sv-usunąłem partycję recovery na Win7 HP x64 (/asus-x53sv-usunalem-partycje-recovery-na-win7-hp-x64-19857-t) |
Asus x53sv-usunąłem partycję recovery na Win7 HP x64 - grzechu5444 - 14.11.2011 16:55 Witam.Prosze o wytrwalosc:)Mam tego oto laptopa od 5 dni i napisze po kolei.Wczoraj robilem kopie zapasowa.Zobaczylem ze kopia zajmuje prawie 40 gb wiec odpuscilem zgrywanie na plyte.Zdecydowalem sie zrobic kopie narzedziem od asusa.I tutaj sie komplikuje ![]() RE: Asus x53sv,recovery,Windows 7 home premium 64,ogromny problem - Portator - 14.11.2011 17:17 Witaj. Bez paniki. Asusowy program All Recovery Burner służy do nagrania na płyty tego co jest zainstalowane na ukrytej partycji Recovery. Po to abyś w razie awarii mógł wgrać system od nowa. Teraz spróbuj przy włączaniu laptopa przed logo Windowsa wciskać klawisz F9 i postępowac według kreatora. Powinna uruchomić się ukryta partycja Recovery i przywrócić system do stanu fabrycznego. Potem narzędziem Asusa nagraj kilka dobrych płyt. RE: Asus x53sv,recovery,Windows 7 home premium 64,ogromny problem - grzechu5444 - 14.11.2011 17:49 (14.11.2011 17:17)FUNDACJA napisał(a): Witaj. Bez paniki. Asusowy program All Recovery Burner służy do nagrania na płyty tego co jest zainstalowane na ukrytej partycji Recovery. Po to abyś w razie awarii mógł wgrać system od nowa. zrobilem f9 i byla 1 opcja Windows 7 dale. enter i normalnei odpalil windows,po czym wlaczylem jszcze raz dalem f8(zaawansowane opcje)i tam byly np otworz o niskiej rozdzielczosci,napraw system,przywroc ostatnio dobra znana konfiguracje.Jezeli usunalem wlasnie ta partycje od przywracania systemu i ja sformatowalem to usunalem mozliwosc przyrocenai systemu?Moge sie mylic,ale zrobilem tak jak pwoeidziales i nic,popytalem tez na innych forach i radzili reinstal.chce sie dowiedziec tutaj o tym problemie. Chyab nei zrozumiales:DJa usunalem wlasnei ta partycje i ja sformatowalem,tak wiec o przywracaniu systemu raczej nie ma mowy,jezeli sie myle powiedz ![]() RE: Asus x53sv,recovery,Windows 7 home premium 64,ogromny problem - thermalfake - 14.11.2011 17:55 Ktoś kto się na tym dobrze zna mógłby ją odzyskać po usunięciu ale jeden warunek, że na dysku nic nie nadpisujemy. Inną możliwość masz już tylko zainstalowanie z oryginalnego nośnika oem tej samej wersji i dogranie reszty. RE: Asus x53sv,recovery,Windows 7 home premium 64,ogromny problem - Portator - 14.11.2011 17:59 To z F9 napisałem trochę na wyrost. Możesz poprosić Asusa o płytę Recovery ale jest odpłatna. Najlepiej pożyczyć płytę instalacyjną z takim jak Twój systemem i zainstalować Windowsa od nowa, ustwić nowe partycje i dopiero wtedy przygotować własną recovery. RE: Asus x53sv,recovery,Windows 7 home premium 64,ogromny problem - grzechu5444 - 14.11.2011 18:00 (14.11.2011 17:59)FUNDACJA napisał(a): To z F9 napisałem trochę na wyrost.Wielkie dzieki pomogl ![]() A ile tak z ciekawosci zpaytam by taka plyta kosztowala? (14.11.2011 17:55)thermalfake napisał(a): Ktoś kto się na tym dobrze zna mógłby ją odzyskać po usunięciu ale jeden warunek, że na dysku nic nie nadpisujemy. Inną możliwość masz już tylko zainstalowanie z oryginalnego nośnika oem tej samej wersji i dogranie reszty. Dogranei reszy?Sterownikow rozumiem? RE: Asus x53sv-usunielem partycje recovery na Windows 7 home premium 64,naprawa zdarzenia - thermalfake - 14.11.2011 21:07 Tak sterowników oraz najważniejszego oprogramowania do obsługi urządzeń typu kamera itp. Cytat:A ile tak z ciekawosci zpaytam by taka plyta kosztowala? Nie wiem nie korzystałem ale np archiwizacja prywatnych danych 1DVD = 100zł netto, także tanio recovery nie dostaniesz. Przeważnie są to ceny z przedziału 120-200zł. RE: Asus x53sv-usunielem partycje recovery na Windows 7 home premium 64,naprawa zdarzenia - grzechu5444 - 14.11.2011 21:33 To nieźle, fajnie, bo na stronce asusa są wszystkie stery do każdego modelu ^^Rozumiem, że pierwszy sterownik jaki bede wgrywac to ten od chipsetu? Tylko teraz się modlić, żeby windows dał się normalnie zainstalować,XP instalowalem tysiące razy 7 nie, ale kolega mówi ,że jeszcze łatwiej się instaluje. RE: Asus x53sv-usunielem partycje recovery na Windows 7 home premium 64,naprawa zdarzenia - grzechu5444 - 15.11.2011 18:18 A załóżmy, że nie udało mi się zainstalować 7 z jakiejś przyczyny, to oddaje go do na gware i ile za reinstal 7 bym zapłacił? |