Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z funkcją Aero Peek - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z funkcją Aero Peek (/problem-z-funkcja-aero-peek-19828-t)

Problem z funkcją Aero Peek - art26ek - 13.11.2011 13:34

Z góry przepraszam że zaśmiecam forum takimi błahostkami, ale mam "niewielki problem" który staram się rozwiązać już od dłuższego czasu, i mimo tego że jest on pozornie niewielki wydaje mi się twardym orzechem do rozgryzienia.

Kojarzycie na pewno funkcje aero peek.
Na początku było w porządku, ale nawet nie wiem w którym momencie, coś się zmieniło. Od początku, gdy najeżdżałem na ikonkę w pasku narzędzi, wyświetlał mi się zminimalizowany obraz (np. w przypadku mozilli, danej strony). Teraz, gdy najeżdżam na ikonkę widzę tylko napis (w przypadku tego forum, na mozilli: Nowy wątek w nasze forum - Mozilla)
Dlaczego tak jest?
Jak przywrócić początkowy efekt?

Z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam art26ek

RE: Problem z funkcją Aero Peek - thermalfake - 13.11.2011 23:56

Pierwszy krok sprawdź czy przypadkiem nie wyłączyłeś Aero.
Druga rzecz :
Komputer -> ppm Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zaawansowane -> Ustawienia -> Efekty wizualne - > zaznacz "Dopasuj do ustawienia najlepszego wyglądu"
Uruchom ponownie lub się przeloguj i zobacz czy to coś zmieniło.

Panel sterowania -> Rozwiązywanie problemów -> Wygląd i personalizacja

RE: Problem z funkcją Aero Peek - art26ek - 14.11.2011 20:59

Dzięki wielkie, niestety żadna z Twoich propozycji nie pomogła ale sam sie z tym uporałem. Dziękuję za chęci Cwaniak
Dziękuję za przeniesienie wątku i przepraszam że sam tego odpowiednio nie zrobiłem, jestem tutaj nowy więc po prostu słabo się orientuje, ale jest coraz lepiej Uśmiechnięty
Pozdrawiam!
Art26ek

RE: Problem z funkcją Aero Peek - thermalfake - 14.11.2011 21:28

Pochwal się dla potomności, żeby znowu ktoś nie zadał identycznego pytania tylko znalazł gotowe rozwiązanie.