Rozwiązany Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 (/problem-ze-znalezieniem-sterownikow-do-karty-dzwiekowej-sb-live-ct4830-19782-t) |
Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - hubertl - 11.11.2011 17:39 Witam mam problem z oprogramowaniem karty dźwiękowej najzwyklej w świecie nie mogę ich znaleźć Model to Creative Sound Blaster Live EMU10K1-SEF CT4830 raz udało mi się przez Windows update je zainstalować, był to realtek AC97 (chyba 97) ale wgl nie działał dźwięk , na dodatek po zainstalowaniu zniknęła karta dźwiękowa , po deinstalacji także jej nie widać z góry dziękuję za pomoc (win7 32bit) RE: Karta Dźwiękowa - peciaq - 11.11.2011 18:20 Spróbuj programem Driver Max. Instalujesz, rejestrujesz się podając maila, program analizuje twój komputer pod kątem sterowników a potem przenosi cię do strony internetowej gdzie masz wyszczególnione, które sterowniki są aktualne, a które nie i dla tych drugich masz od razu podane linki do nowszych wersji. W wersji darmowej można instalować do 2 sterowników dziennie. RE: Karta Dźwiękowa - hubertl - 11.11.2011 18:38 nie wyświetla tam nic do karty dźwiękowej RE: Karta Dźwiękowa - peciaq - 11.11.2011 18:40 To pobierz po prostu ze strony Realteka najnowszy sterownik audio. Poprzedni wywal programem Driver Sweeper i przeczyść system i rejestr programem CCleaner. Od tych wszystkich instalacji i reinstalacji masz pewnie niezły syf. To też może przeszkadzać. RE: Karta Dźwiękowa - hubertl - 11.11.2011 18:49 hm tylko który wybrać ? AC97 / HD ? ok zainstalowałem AC97 niby jest dźwięk ale go nie ma , tak samo jak wcześniej RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - peciaq - 11.11.2011 19:21 To spróbuj ten HD. RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - hubertl - 11.11.2011 19:30 za instalowaniu i restarcie kompa na "głośniczku" w tray'u dalej jest krzyżyk :< w plikach patrzyłem , to tak jak by zainstalowały się stery na viste RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - thermalfake - 11.11.2011 19:55 CCleaner w łapki a jak zrestartujesz to http://www.softwarepatch.com/utilities/creative-ct4830-driver.html ... albo to do potestowania http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - hubertl - 11.11.2011 20:01 to 1 nie działa , już próbowałem , jakiś error wywala , te 2 właśnie pobieram zaraz edytuje post nie idzie , coś tam że nie wykrywa kompatybilnych urządzeń , a wydaje mi się że karta nie jest zjarana , przy włączaniu/wyłączaniu kompa jest takie "pyk" czy jakoś tak res nic ... ręce opadają ... jak już wykryje to jako "Kontroler Multimediów Audio" ... macie jeszcze jakieś rady ? dodam że jak zamieniłem slotami kartę dźwiękową i sieciową to sieciówka nie działała , zwalony slot ? tzn wykrywało JĄ ale ona nie znajdowała sieci RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - hubertl - 12.11.2011 13:33 to doczekam się pomocy ? ;< ps. teraz wykryło jak by bo zawsze jak się realtek zainstalował to "Kontroler Multimediów Audio" znikał a teraz jest i to i to RE: Win7 32bit Creative SB Sterowniki - thermalfake - 12.11.2011 14:28 Masz tupet kolego. Nikt nie odpisuje to nie znaczy, że Cię tu olewamy. Chcesz mieć na już to zamów sobie płatny od godziny support na miejscu. Jaki error wywala przy instalacji pierwszego z sterowników ? Sloty PCI nie są zwalone. Istotnie zmieniasz konfigurację sprzętowo-systemową. Bywa też tak, że na niektórych płytach ze specyficznym chipsetem nie da się zmusić urządzeń PCI w takiej kolejności jakiej chcemy (przykład karty sieciowej na VIA) . Zintegrowane audio na płycie wyłącz w bios-ie i daj tu screen z managera urządzeń. RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - hubertl - 12.11.2011 16:27 Setup Could Not detect Any Sound Blaster Audio Card on your system Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this setup program Setup will now exit w biosie zaraz zrestartuję pamięć bo jest hasło na niego ;/ jak m/w ma nazywać się opcja do wyłączenia tej karty ? coś w stylu onboard audio ? _____________________________________________________________________________________________________- Po wyłączeniu Onboard Audio (chyba w tym się nic nie zmieniło , w każdym razie screen ) : zainstalował się KX lecz dalej nie ma dźwięku RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - thermalfake - 12.11.2011 18:42 Teraz każde urządzenie z wykrzyknikiem kliknij 2 razy, wejdź do zakładki szczegóły, z listy wybierz identyfikator sprzętowy i pokaz to tutaj. RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - hubertl - 12.11.2011 19:05 usunąłem kX bo go nie ogarniam , milion opcji które i tak nic nie zmieniają (przynajmniej w tej chwili u mnie ) Screen : RE: Karta Dźwiękowa - jacek-placek - 12.11.2011 19:18 (11.11.2011 18:49)hubertl napisał(a): hm tylko który wybrać ? AC97 / HD ? "Niby", tZn co?? RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - hubertl - 12.11.2011 19:22 "głośniczek" nie ma wtedy krzyżyka i jak puszczam muzyke to tam zielony "suwak" chodzi no ale w słuchawkach/głośnikach nic nie słychać RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - jacek-placek - 12.11.2011 19:33 Panel sterowania->Dźwięk-> i wybierz opcję, która Ci odpowiada U mnie jest akurat tak: RE: Problem Ze Znalezieniem Sterowników do Karty Dźwiękowej SB Live CT4830 - hubertl - 12.11.2011 19:35 u mnie wtedy jest tylko realtek AC97 ... teraz nie ma nic ... wow dzięki , zainstalowałem kX'a i pozmieniałem po kolei te ... "coś" i działa !! dzięki wielkie |