Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z Wifi na laptopie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Problem z Wifi na laptopie (/problem-z-wifi-na-laptopie-19753-t)

Problem z Wifi na laptopie - zdesperowana- - 10.11.2011 19:40

Witam,
od kilku dni mam problem z podłączeniem mojego laptopa do sieci, jakiś czas temu działał bez zarzutów. Teraz wyskakuje komunikat "Karta sieciowa "połączenie sieci bezprzewodowej" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP Mam neostrade z TP i sygnał wysyłany z liveboxa teoretycznie jest...(wszystkie lampki świecą tak jak powinny)

RE: Problem z Wifi na laptopie - stingear - 10.11.2011 20:08

Wejdź w Centrum sieci i udostępniania, kliknij Zmień ustawienia karty sieciowej, wskaż kartę bezprzewodową, PPM -> Właściwości.
Tam z listy wybierz Protokół internetowy w wersji 4(TCP/IP), otwórz i sprawdź, czy masz ustawione automatyczne pobieranie adresu. Jeżeli nie jest ustawione na automatyczne, to przestaw na automat. Następnie wejdź w Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi. Usuń tam powiązanie z LiveBox'em. Teraz z połączeń listy karty sieciowej wybierz swoją neostrade, kliknij guzik rejestracji nowego adresu(jeśli dobrze pamiętam, to ten obok wtyczki od zasilacza), połącz się z neostradą, wklep klucz WEP, zidentyfikuj siec jako domową i powinno działać.

RE: Problem z Wifi na laptopie - dhapollo - 12.11.2011 18:09

Magiczne pudełeczko od TP, wymień na normalny router i będzie działać.
Niestety te Migające pudełka TP to syf, który bardzo często się wiesza.
Zapodaj wynik polecenia ipcofig /all oraz zresetuj te swoje cacko (livebox).

RE: Problem z Wifi na laptopie - zdesperowana- - 15.11.2011 14:46

sprawdziłam .. wszystko do momentu połączenia się z siecią jest okey.. problem w tym, ze nie mogę się z nią połączyć..;/ wiecie może co dalej?

RE: Problem z Wifi na laptopie - dhapollo - 15.11.2011 16:37

Więc NIC nie jest OK.

Co sprawdziłeś i jak?
Wstaw jakieś wyniki testów czy coś bo tak to możemy strzelać i kilka lat.

RE: Problem z Wifi na laptopie - stingear - 16.11.2011 19:03

Spróbuj reinstalacji karty sieciowej. Wejdź w Menadżer urządzeń, odinstaluj kartę sieciową, restart komputera, niech się zainstaluje ponownie i wtedy spróbuj ponownie to, co pisałem wcześniej.