![]() |
Jakie najodpowiedniejsze kodeki dla Windows 7? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Jakie najodpowiedniejsze kodeki dla Windows 7? (/jakie-najodpowiedniejsze-kodeki-dla-windows-7-19613-t) |
Jakie najodpowiedniejsze kodeki dla Windows 7? - PiotrXxx - 31.10.2011 01:19 Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale to piszę- najwyżej ktoś to przeniesie. Ale do rzeczy. Odkąd mam Windows 7 Ultimkę, kodeków używam wyłącznie Win7codecs by Shark007. Ale ostatnio zainstalowałem najnowszą wersję, po uprzednim odinstalowaniu poprzedniej paczki. Ale po tym właśnie zaczęły się problemy z dźwiękiem w niektórych filmach- tzn. dźwięk nie jest odtwarzany. Zauważyłem, że tylko tam, gdzie formatem dźwięku jest MPEG2. Próbowałem już różnych ustawień, w tym domyślnych (tzn. zalecanych przez "producenta" tej paczki kodeków i filtrów)- lecz wciąż bez pozytywnego efektu. Może ktoś pomoże? Dzięki. RE: Kodeki dla Windows 7 - jacek-placek - 31.10.2011 08:56 A jak z aktualizacją sterowników do karty dźwiękowej? RE: Kodeki dla Windows 7 - PiotrXxx - 02.11.2011 23:29 To nie jest problem sterowników, tylko kodeków i filtrów. Ma ktoś doświeadczenie z tym pakietem Win7 codecs i pomoże konkretnie?? RE: Kodeki dla Windows 7 - peciaq - 02.11.2011 23:35 Upewnij się że masz system w czystości pod względem tych kodeków. Poświęc chwilę i usuń wszystkie wersje wszystkich kodeków jakie masz. Najlepiej programem który od razu wyczyści potem pozostałości (tak w rejestrze, jak i na dyskach), np. Revo Uninstaller. Potem pobierz jeden pakiet kodeków i go po prostu zainstaluj. Powinno działać bez problemu, jeśli się upewnisz że nie masz innych starych kodeków, itp. bo one mogą się gryźć między sobą. RE: Kodeki dla Windows 7 - jacek-placek - 03.11.2011 00:26 U mnie WMP śmiga na Windows 7 Codec Pack 3.4 i tak jak te "by Shark" działają super, odtwarzam mkv, rmvb, m4v,x264, h.264 i co kto wymyśli. Jest tylko mała różnica- one są bezbłędne ![]() ![]() RE: Kodeki dla Windows 7 - sseven - 03.11.2011 13:38 W XP miałem tylko Xvid, DivX i Quick Time Alternative. W większości przypadków nie było żadnych problemów, a o zaśmiecaniu systemu nie było mowy. Mam nadzieje, ze w 7 będzie tak samo ![]() RE: Kodeki dla Windows 7 - peciaq - 03.11.2011 15:02 W XP to ja miałem KLite. Ale Windows 7 Codec Pack jest najodpowiedniejszy dla naszych siódemek (jak sama nazwa z resztą wskazuje). Łączy w sobie wszystkie najpotrzebniejsze kodeki i jest bardzo kompatybilny. Czegóż więcej oczekiwać? ![]() RE: Kodeki dla Windows 7 - sseven - 03.11.2011 15:03 A [ciach] tam ;P Ja i tak wole sam wszystko instalować. Nawet jak zabraknie jakiegoś kodeka, to się dowiem jakiego i tylko jego zainstaluje ![]() RE: Kodeki dla Windows 7 - peciaq - 03.11.2011 15:08 No, jeśli się na tym znasz, to tak zrób. ![]() Jak będzie jakiś problem to przecież założysz wątek na forum. Btw, wycinam tą naszą dyskusję stąd i przenoszę do nowego wątku w dziale Software. |