Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
NTT Recovery Suite - jak to działa? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: NTT Recovery Suite - jak to działa? (/ntt-recovery-suite-jak-to-dziala-19610-t)

NTT Recovery Suite - jak to działa? - flatronek - 03.11.2011 13:17

Witam.
Kupiłem nowy komputer firmy NTT z Windows'em 7 Home Premium. Ku mojemu zdziwieniu w środku nie było płyty. Okazało się że na HDD jest partycja RECOVERY (pierwszy raz spotkałem się z czymś takim Wstydniś ) .
Wolę dmuchać na zimne i zawczasu zrobiłem kopię partycji na płyty oraz kopię oprogramowania RECOVERY SUITE. I teraz chciałem się was zapytać czy tak powinny wyglądać zapisane płyty po ich otwarciu ? Jedno zdjęcie to zawartość jednej z trzech płyt z win7,a drugie to z oprogramowaniem RECOVERY SUITE .
[attachment=3400]

[attachment=3401]
Ta z oprogramowaniem recovery suite nie uruchamia się po włożeniu do napędu. Czy Jak ustawie botowanie z DVD to się wtedy uruchomi ?

Czy w razie awarii windows'a mogę przywrócić system z dysku twardego ?
Czy po przywruceniu z parycji recovery, będę miał sterowniki (audio, video, karty sieciowej, program antywirusowy) tak jak miałem po pierwszym uruchomieniu ?

RE: NTT Recovery Suite - jak to działa? - Portator - 03.11.2011 17:28

Płyta wystartuje jeżeli w Biosie zmienisz kolejność uruchamiania i zatwierdzisz.
Przywrócisz system z dysku wciskając odpowiedni klawisz funkcyjny lub kombinację podczas startu. ( sprawdzisz w instrukcji użytkownika ).
Po przywróceniu z partycji Recovery system będzie taki jak przy pierwszym uruchomieniu.

RE: NTT Recovery Suite - jak to działa? - thermalfake - 03.11.2011 20:01

Jutro w robocie jak będzie chwila czasu to sprawdzę bo mam na stanie takiego z NTT. Pamiętam tylko, że tam był bootloader jakiś linuxowy.