Windows nie wykrywa mikrofonu. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Windows nie wykrywa mikrofonu. (/windows-nie-wykrywa-mikrofonu-19593-t) |
Windows nie wykrywa mikrofonu. - Murayashi - 02.11.2011 15:34 Witam serdecznie. Mam pewien problem z mikrofonem, a mianowicie od dnia wczorajszego Windows kompletnie przestał go widzieć. Po podłączeniu mikrofonu w urządzeniach do nagrywania widziany jest tylko wbudowany, laptopowy mikrofon. Kiedy natomiast podłączę go do 3 wejścia (nie mam pojęcia do czego służy - wiem że jest wejście na słuchawki, mikrofon i dziwne trzecie, chyba liniowe) to w urządzeniach pokazuje mi się, że wejście liniowe jest podłączone, ale do niczego to nie prowadzi - nadal mikrofon nie działa. Chcę uwzględnić, że stało się to dość nagle. Ot, rozmawiałem przez Mumble, odszedłem na chwilę od kompa i później przestało działać. Mikrofon sprawny, sprawdzane było na innym komputerze. Sterowniki aktualizowałem. Pozdrawiam. |