![]() |
Problem z czcionką - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z czcionką (/problem-z-czcionka-19453-t) |
Problem z czcionką - darkqq - 27.10.2011 19:47 Witam, zmieniła mi się ostatnio czcionka w menedżerze zadań (tutaj okienko nawet się trochę rozciągnęło) i innych okienkach :/ Poradzicie coś na to? Daję niżej zdjęcie. ![]() RE: Problem z czcionką - vilkendor - 27.10.2011 20:14 Spróbój Panel Sterowania-Czcionki-Po lewej: Ustawienia Czcionek I wybierz Przywróć domyślne ustawienia czcionek RE: Problem z czcionką - darkqq - 27.10.2011 20:26 To nie pomaga :/ Odzyskiwanie systemu nic nie dało. RE: Problem z czcionką - thermalfake - 27.10.2011 23:03 Utwórz sobie plik w notatniku z rozszerzeniem reg (nie txt bo nie zadziała) Wklej zawartość Kod: Windows Registry Editor Version 5.00 Wejdź do rejestru systemowego (regedit), podane wcześniej gałęzie wyeksportuj do pliku, żebyś miał kopie gdyby coś poszło nie po myśli. Po tym zabiegu wspomniany wcześniej plik odpal i zresetuj komputer to zobaczysz czy zmiany odniosły skutek. Pytanie czy pogrubiona czcionka jest tylko widoczna w managerze zadań czy także gdzieś indziej. Dosyć pomocny jest ten wątek http://www.techsupportforum.com/forums/f217/solved-fonts-problem-always-bold-515040.html RE: Problem z czcionką - KUKA1 - 27.10.2011 23:17 Wciśnij na klawiaturze logo windows + R i wklep tam rundll32.exe %SystemRoot%\system32\shell32.dll,Control_RunDLL %SystemRoot%\system32\desk.cpl desk,@Themes /Action:OpenTheme /file:"C:\Windows\Resources\Ease of Access Themes\classic.theme" RE: Problem z czcionką - darkqq - 29.10.2011 13:33 (27.10.2011 23:17)KUKA1 napisał(a): Wciśnij na klawiaturze logo Windows + R To nie pomogło, na dodatek internet zaczął bardzo długo się wczytywać po tym. Co się dzieje i jak to naprawić ? (27.10.2011 23:03)thermalfake napisał(a): Wejdź do rejestru systemowego (regedit), podane wcześniej gałęzie wyeksportuj do pliku, żebyś miał kopie gdyby coś poszło nie po myśli. Zrobiłem ten plik i nazwałem go qwerty.reg, wkleiłem zawartość, ale jakie "podane wcześniej gałęzie" mam wyeksportować do pliku ? Nie rozumiem :/ Tzn pogrubiona czcionka jest np. w menedżerze zadań, jeśli wybiorę właściwości przycisku "start", w "uruchom" gdy wpiszę np. msconfig, też jest pogrubiona. A w przeglądarce czcionka zrobiła się pochyła (przy wpisywaniu tekstu w google). W tym temacie też wszystkie litery mam pogrubione. Wiesz jak poradzić z tym wolnym wczytywaniem internetu ? Bo pojawiło się to po wpisywaniu tego w "uruchom". I przepraszam, że odpisuję dopiero dzisiaj. RE: Problem z czcionką - Portator - 29.10.2011 16:13 Miałeś wyeksportować ( zapisać ) przed wklejeniem pliku. W ramce wyżej > chodzi o gałęzie zaczynające się HKEY w nawiasie kwadratowym. RE: Problem z czcionką - darkqq - 29.10.2011 17:07 Włączyłem regedit,i tak mam pare HKEYi do wyboru (lista). Mam ten mój plik, tam wkleić ? I do którego? RE: Problem z czcionką - Portator - 29.10.2011 17:18 Widzę, że czegoś nie rozumiesz, więc inaczej. Przeczytaj post 4. Otwórz notatnik i skopiuj do niego to co jest w ramce. Potem w notatniku kliknij Plik i zapisz jako. Nadaj nazwę i rozszerzenie reg. ( wymaż txt ) i umieść na pulpicie. Klikasz na ten plik 2x i dodajesz do rejestru. Wcześniej w rejestrze odszukaj te gałęzie, które są podane w ramce i skopiuj. RE: Problem z czcionką - darkqq - 29.10.2011 17:32 Ok, teraz zrozumiałem, w razie by się coś stało wystarczy wtedy odpalić te 4 rejetry? Ok zadziałało ![]() Dostaliście "pomógł" a temat można zamknąć. |