13 takich samych procesów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: 13 takich samych procesów (/13-takich-samych-procesow-19381-t) |
13 takich samych procesów - Windows 77 - 23.10.2011 18:59 Witam Tak jak w tytule aż 13 procesów svchost.exe widnieje mi w menadżerze zadań ! I dziwnie łącze internetowe mi spowolniło Komputer jak by trochę spowolniał . . . . Teraz jest w "Procesor CPU" zero ale potrafi być 1 *** w każdym procesie (Takie zjawiska rzadko kiedy się zdarzają ale się zdarzają) a wtedy komp normalnie głupieje Żadnych akcji przeciwko temu jeszcze nie podjąłem bo jestem boi dupa Proszę o pomoc ! OS: Windows 7 Home Premium 64x RE: 13 takich samych procesów - izaw - 23.10.2011 19:05 Jak masz na rysunku są to procesy uruchamiające poszczególne usługi i ich liczba bywa różna. 13 nie jest żadnym rekordem. Cytat:Żadnych akcji przeciwko temu jeszcze nie podjąłem bo jestem boi dupa TongueI dobrze, choć nie do końca. O tym wielokrotnie było w tym na tym forum. Trochę wysiłku i wujek google pomoże. RE: 13 takich samych procesów - llena11 - 23.10.2011 19:09 Też mam ich dokładnie tyle samo i system pracuje OK. RE: 13 takich samych procesów - Windows 77 - 23.10.2011 19:24 Poczytałem trochę na PCf***** koleś miał 6 takich procesów i poradzili mu aby usunął plik svchost.exe z lokalizacji : Cytat:C:\WINDOWS\system32\svchost.exe Więc zostawić to tak jak jest ? RE: 13 takich samych procesów - kuba@webqwerty - 23.10.2011 19:33 Ja też mam takie same tylko mam ich aż 17 :-/ i wszystko działa OK RE: 13 takich samych procesów - izaw - 23.10.2011 19:43 Po usunięciu tego pliku system się nie uruchomi. Możesz przejrzeć usługi i zbędne wyłączyć. Ale to nie akie proste i można uszkodzić system Możesz też przejrzeć co uruchamia się w autostarcie. Najpewniej za spowolnienie odpowiada jakieś żyjątko złapane z internetu lub dysku wymiennego. RE: 13 takich samych procesów - techdive - 23.10.2011 19:53 Jak w menadżerze zadań najedziesz na każdy z tych procesów i PPM i klikniesz przejdź do usług to zobaczysz że każdy z tych procesów odpowiada za inną/inne usługę/usługi. Cytat:Poczytałem trochę na PCf***** koleś miał 6 takich procesów i poradzili mu aby usunął plik svchost.exe z lokalizacji :nie z tej lokalizacji a z C:\Windows\svchost.exe. (o ile taki posiadał) TEGO ...system32\svchost.exe NIE RUSZAĆ. Otwórz każdy z tych procesów i zobacz co za usługa tam jest i niepotrzebne przestaw na uruchamianie ręczne alb zatrzymaj. RE: 13 takich samych procesów - Windows 77 - 23.10.2011 20:03 Tak zobaczyłem jaki plik uruchamia te usługi . . . Wychodzi na to że 13 procesów uruchamia 1 plik Cytat:Jak w menadżerze zadań najedziesz na każdy z tych procesów i PPM i klikniesz przejdź do usług to zobaczysz że każdy z tych procesów odpowiada za inną/inne usługę/usługi. Tu masz racje RE: 13 takich samych procesów - koszar93 - 23.10.2011 21:10 Powyłączaj nie potrzebne usługi i problem z głowy. |