Rozwiązany Problem z podzieleniem dysku na partycje - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z podzieleniem dysku na partycje (/problem-z-podzieleniem-dysku-na-partycje-19373-t) |
Problem z podzieleniem dysku na partycje - grzesio1810 - 23.10.2011 15:13 Mam kilka pytań: 1. czy można zostawić taki podział dysku z tymi partycjami logicznymi(przyznam, że się troche nakombinowałem, żeby zrobić chociaż tak)? 2. czy mażna w jakiś sposób ukryć widoczność tej patrycji "system reserved"? 3. czy można bezkarnie zmienić oznaczenia literowe poszczególnych dysków, moja wersja C(win7), D(instal), E i F(dane) a G napęd ale przy próbie zamiany litery przy napędzie wyskakuje komunikat jak na foto. RE: Podział dysku na partycje?! - thermalfake - 23.10.2011 15:58 1. Może zostać. 2. Da się ukryć, wpisz w linię komend (winkey + r komenda cmd) Cytat:diskpart 3. Póki co D/F możesz zmienić bo nie masz na nich zainstalowanych aplikacji których lokalizacje są zapisywane w rejestrze systemowym. Zastrzeżona E będzie do zmiany jak ją ukryjesz i zrestartujesz system. Żeby sobie zmienić napęd z G na D, dla partycji D chwilowo zmień literę na całkiem inną gdyż jest zajęta a napęd jej nie dostanie. RE: Podział dysku na partycje?! - grzesio1810 - 23.10.2011 18:32 wielkie DZIĘKI problem całkowicie rozwiązany! Fantastik bombastik!! Temat można zamykać. Pozdrawiam. |