źle wykrył producenta po przejściu z win7 professional na ultimate - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: źle wykrył producenta po przejściu z win7 professional na ultimate (/zle-wykryl-producenta-po-przejsciu-z-win7-professional-na-ultimate-19353-t) |
źle wykrył producenta po przejściu z win7 professional na ultimate - 1988trebor - 22.10.2011 19:08 Witam Ostatnio przeszedłem z Windows 7 Proffesional na Windows 7 ultimate mam taki problem. Mam laptopa HP Pavilion dv6815nr a teraz po zmianie Windowsa pokazuje mi że producentem mojego laptopa jest Asus a więcej danych nie jest dostępnych. Wczesniej w profesionalu wszystko było ok. Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli mam na dysku c folder Windows.old pozostałość po profesionalu to czy mogę jakoś powrócić do profesionala nie tracąc żadnych sterowników które miałem zainstalowane jak używałem Windows 7 profesional? Albo jakoś przenieść te sterowniki żeby były na tym windowsie ultimate? Proszę o szybką pomoc RE: win7 źle wykrył producenta laptopa i - thermalfake - 22.10.2011 19:56 Takie instalowanie sobie systemów z różnych marek laptopów jest wbrew licencji. System preinstalowany danego producenta jest przypisany tylko do sprzętów tej marki. Skoro posiadasz licencję na system Windows 7 Professional HP to taki możesz na nim instalować, nie żadne wersje asus-a Chcesz mieć ultimate'a biegnij do sklepu po nową licencję oem lub uaktualnienie kontaktując się z HP. Odnosząc się do drugiego pytania. Przywracanie systemu robimy z nośników recovery (o ile zostały zrobione) lub z ukrytej partycji (o ile nie została usunięta) podczas startu wciskamy klawisz F11. RE: win7 źle wykrył producenta laptopa i - 1988trebor - 22.10.2011 20:04 No ale jest taka sprawa że oryginalny system z którym lapek był kupiony to Windows Vista. RE: źle wykrył producenta po przejściu z win7 professional na ultimate - DamiaX - 22.10.2011 20:09 Czyli ma się rozumieć, że teraz posiadasz nielegalny system ?. RE: źle wykrył producenta po przejściu z win7 professional na ultimate - thermalfake - 22.10.2011 20:25 Wszystko wskazuje na to, że tak. Ponadto poprzedni system pozostał (w zamienionej formie nazwy folderu Windows.old) w momencie instalacji nowego systemu bez uprzedniego sformatowania partycji systemowej. Uważam, że temat można zamknąć. |