Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 (/sterowniki-thomson-speedtouch-330-kompatybilne-z-windows-7-1929-t)

Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - vvortax - 27.10.2009 13:45

Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilnie z Windows 7, czy już są ? Nie chodzi mi o sterowniki z Visty, które też działają (czasem występują bluescreeny itp.) ale o sterowniki specjalnie napisane z myślą o Windows 7. Jeśli takowe będą to proszę o umieszczenie ich w tym temacie. Nie umieszczajcie tylko sterowników dla Visty, tylko te specjalnie napisane dla Windows 7. Oczywiście wersje dla 32 i 64 bitowych systemów.

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - jawamdam007 - 01.11.2009 13:09

(27.10.2009 13:45)vvortax napisał(a):  Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilnie z Windows 7, czy już są ? Nie chodzi mi o sterowniki z Visty, które też działają (czasem występują bluescreeny itp.) ale o sterowniki specjalnie napisane z myślą o Windows 7. Jeśli takowe będą to proszę o umieszczenie ich w tym temacie. Nie umieszczajcie tylko sterowników dla Visty, tylko te specjalnie napisane dla Windows 7. Oczywiście wersje dla 32 i 64 bitowych systemów.

Przyłączam się do prośby.

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - siRo - 01.11.2009 16:04

Mając problem z sagemem fast 800 dzwoniłem do infolinii neo, trafiłem akurat na o dziwo bardzo kompetentnego pracownika, który sam do mnie później oddzwonił nawet ale mniejsza o to, powiedział, że oficjalnych sterowników mamy się spodziewać za jakieś 3 miesiące Zacieszacz

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - marolos22 - 05.11.2009 11:16

(01.11.2009 16:04)siRo napisał(a):  Mając problem z sagemem fast 800 dzwoniłem do infolinii neo, trafiłem akurat na o dziwo bardzo kompetentnego pracownika, który sam do mnie później oddzwonił nawet ale mniejsza o to, powiedział, że oficjalnych sterowników mamy się spodziewać za jakieś 3 miesiące Zacieszacz

Nie będzie ponieważ producenci modemów USB wycofali się ze wspierania Windows 7.
Spróbujcie zainstalować te od Visty: http://www.tp.pl/b/binaries_big/SpeedTouch330_for_Vista.exe

i jak? próbował ktoś?

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - marolos22 - 05.11.2009 22:10

i jak? próbował ktoś?

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - slawektor - 05.11.2009 22:20

Zobacz tutaj: http://***/windows-speedtouch-330-t328818.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1236250.html
piszą że działa.

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - qujot - 05.11.2009 22:38

jeśli chodzi o ten plik bat to potwierdzam działa bez najmniejeszego problemu tylko trzeba przestawić optymalnie czas oczekiwania, no i minusem jest, że trzeba chwile poczekac. Lepsze to niz nic Uśmiechnięty

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - Orochimaru - 06.11.2009 00:05

(05.11.2009 22:38)qujot napisał(a):  jeśli chodzi o ten plik bat to potwierdzam działa bez najmniejeszego problemu tylko trzeba przestawić optymalnie czas oczekiwania, no i minusem jest, że trzeba chwile poczekac. Lepsze to niz nic Uśmiechnięty

eee czy mógłbyś nieco jaśniej się wysłowić?
i O którym linku mówisz którym poście , którym sposobie bo sporo tego jest. Skoro działa to chętnie poznam właściwy sposób bo szkoda mi tracić czas na niesprawdzone "buble".
Tak na marginesie forum o Windows 7 a nie ma linków do downloadu tylko odnośniki do innych stron bądź forów.
Może ktoś pokusi się o napisanie wyczerpującego tutoriala jak to zrobić żeby było cacyCwaniak ?

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - qujot - 07.11.2009 19:30

zainstalować ten sterownik ok Visty, nie robi różnicy jaki, byle od Visty, przy instalacji na końcu wyskoczy błąd - zignorować
(modem już wykrywany). W usługach przestawić na włączanie ręczne usługi SpeedTouch 330 Manger i zrobić plik bat z tego kodu

@echo off
ping localhost -n 30 > nul
net start st330service

zapisać jako .bat, i ustawić w autostarcie. Jeśli czas oczekiwania na włączenie usługi jest zbyt długi to można zmienić wartość 30 na maniejszą ( ja mam 15) i po tym czasie .bat uruchomi usługę. Unikniemy z ten sposób bluescreena.

Edit- sterowniki mam te http://www.speedtouch.com/software/ST330/R400/Installers/Windows/SpeedTouch330seriesR4.0.0.5.exe

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - vvortax - 07.11.2009 20:08

Powtarzam sterowniki od Visty działają, ale to przez nie prawdopodobnie czasami są bluescreeny. Pisałem na jednym z forum (podałem nr błędu itp.), odezwał się ekspert od microsoftu i powiedział że problem leży po stronie sterowników, które nie dogadują się z systemem. Wszystkie moje steroiwniki są kompatybilnie z Windows 7, oprócz tych SpeedTouch. Więc prawdopodobnie to przez te stery, lub Avirę, comodo. Jednak myślę że wszysko wskazuje na te sterowniki. Działać działają, ale czasem może wystąpić "bluescreen".

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - majk619 - 01.06.2011 16:00

Witam, odświeżam ten temat.
czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładniej co ijak z tym autorunem :/

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - Miksoon - 14.10.2011 15:42

Witam, specjalnie założyłem konto bo męczę się z 7 od bardzo dawno i już nie ogarniam.. mam x64 i modem wlasnie 330 z netii i najwiekszym sukcesem było ze działał lecz po ów restarcie robił się bluescreen jak i pisze wyżej teraz wyskakuje mi blad 628.. co mozecie mi na niego poradzic ? Prosze o pomoc

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - thermalfake - 14.10.2011 20:30

Zainwestować w router adsl-owy np jakiegoś tp-link'a. Piszę poważnie. Szkoda tracić nerwy i modlić się czy zadziała lub nie albo oglądać bsody na ekranie. Zero piep^%$&^ się z nawiązywaniem połączeń.

http://windows7forum.pl/instalacja-modemow-usb-neostrady-tp-na-windows-instrukcje-t-3634.html

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - peciaq - 15.10.2011 10:26

Dokładnie, bardzo lubię rutery z TP-LINK więc polecam. Sam mam jeden i nie miałem jeszcze problemu z Internetem z jego winy.

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - ampa - 15.10.2011 17:27

Jak wyżej dość długo się motałem z modemem,teraz mam cerberusa za sześć dych i zero problemów.

RE: Sterowniki Thomson SpeedTouch 330 kompatybilne z Windows 7 - DJAcRO - 04.12.2011 13:58

A ja nie miałem żadnych problemów zainstalowałem sterowniki do mojego speedtoucha 330 z płytki, którą dostałem przy podłączaniu neta miałem wtedy XP home edition teraz mam Windows 7 ultimate i żadnych problemówUśmiechnięty Internet mam z firmy MNI Telecom.