Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Lenovo Y550 - HDD na SSD - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Lenovo Y550 - HDD na SSD (/lenovo-y550-hdd-na-ssd-19264-t)

Lenovo Y550 - HDD na SSD - EM EJ TI AJ - 19.10.2011 08:37

Witajcie,
jestem posiadaczem laptopa marki Lenovo, model Y550 (pełna konfiguracja w stopce).
Noszę się z zamiarem wymiany dysku z HDD na SSD by poprawić sobie wydajność działania systemu i aplikacji. Powiedzcie czy ktoś z Was się tego już podejmował (nawet niekoniecznie w komputerach Lenovo), ile go to kosztowało i czy jest zadowolony?

RE: Lenovo Y550 - HDD na SSD - sybic - 19.10.2011 10:12

Ten kto raz popracuje sobie z SSD wszystkie HDD będzie chciał wyrzucić przez okno Uśmiechnięty
A z przejściem z HDD na SSD nie ma problemu.

RE: Lenovo Y550 - HDD na SSD - EM EJ TI AJ - 19.10.2011 10:39

A jak wygląda jeszcze instalacja nowego systemu? Wiadomo, gdy wymienię dysk będę musiał zrobić format i postawić system od nowa. Z tym nie ma problemu, jednak martwię się bo posiadam wersję systemu OEM a ta jak wiadomo, "przypisuje" swój klucz do niektórych komponentów komputera. Oryginalną naklejkę z kluczem otrzymałem wraz z zakupem laptopa. Pytanie, czy jeśli wymienię dysk na nowy to czy stracę licencję i będę musiał wykupić nową?

RE: Lenovo Y550 - HDD na SSD - peciaq - 19.10.2011 11:45

To chyba zły dział na taką dyskusję, prawda? Z tego co wiem to założyłeś odpowiedni wątek tam, gdzie trzeba, zatem ten wątek zamykam.