![]() |
Problem z Kompozycjami Aero - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z Kompozycjami Aero (/problem-z-kompozycjami-aero-19259-t) |
Problem z Kompozycjami Aero - kuba177777 - 18.10.2011 20:38 Witam. Mój młodszy brat dziś coś zrobił z moim win7 i teraz zamiast standardowego paska narzędzi i wyglądu okien jest ten podstawowy z win 98. Rozumiem ze normalne postepowanie w tej sprawej to jest - pulpit prawy przycisk myszy ->personalizuj wybieram kompozycje wszystko gra i cacy. ale jednak w moim przypadku nie moge wybrać jakiejkolwiek kompozycji z AERO. Jedynie co mogę wybrać to "kompozycje podstawowe o dużym kontraście" a tych wyżej z AERO nie moge są porpsotu szare. Nie wiem co mam zrobić a wygląd tych okien i paskó mnie irytuje. Co do mojego sprzętu graficznego to mam geforce gtx 460 . nie wiem czy cos to zmnieni ale podam ![]() Proszę o jakies rady. Jak ktoś chce moge zamieścić screany jak to mniej wiecej wygląda. RE: Problem z Kompozycjami Aero - jacek-placek - 18.10.2011 21:26 Panel sterowania--->System--->Zaawansowane ustawienia systemu--->Ustawienia i tak mniej więcej wyglądają ustawienia u mnie ![]() ![]() RE: Problem z Kompozycjami Aero - kuba177777 - 18.10.2011 21:42 u mnie jest prawie tak samo tez mam tak samo pozaznaczane ale mam mniej tych opcji. RE: Problem z Kompozycjami Aero - jacek-placek - 18.10.2011 21:58 Start i wpisz tylko "aero", na samym dole jest- "Znajdź i rozwiąż problemy z..." ![]() RE: Problem z Kompozycjami Aero - Portator - 19.10.2011 05:59 Witam. Użyj przywracania systemu. Panel sterowania > Odzyskiwanie > Przywracanie systemu > wybierz punkt przywracania. ( data przed zabawą braciszka ). RE: Problem z Kompozycjami Aero - kuba177777 - 19.10.2011 06:04 niestety nie zadziałało(nie mogło rozwiązać problemu ble ble ble) ->Start i wpisz tylko "aero", na samym dole jest- "Znajdź i rozwiąż problemy z..." niestety nie moge przywrócić sytemu ("narzędzie przywracania systemu najprawdopodobniej nie działa pprwanie w tym systemie...") ->Witam. Użyj przywracania systemu. Panel sterowania > Odzyskiwanie > Przywracanie systemu > wybierz punkt przywracania. ( data przed zabawą braciszka ). jakies pomsyły? RE: Problem z Kompozycjami Aero - jacek-placek - 19.10.2011 06:51 Pozostanie Ci chyba tylko "odnowić" system z recovery ![]() RE: Problem z Kompozycjami Aero - Nostromo - 19.10.2011 07:30 A może braciszek pogrzebał ci w Opcjach wydajności, sprawdź. Otwórz Panel sterowania/Wszystkie elementy Panelu sterowania/Informacje wydajności i narzędzia/Dopasuj efekty wizualne i zmień na - niech system Windows wybierze optymalne ustawienia, OK. RE: Problem z Kompozycjami Aero - kuba177777 - 19.10.2011 11:42 Probowalem . nic to nie zmieniło dalej zablokowane. Pozostanie Ci chyba tylko "odnowić" system z recovery? tzn ? masz na myśli wsadzić oryginalną płyte i opcja NAPRAW ? RE: Problem z Kompozycjami Aero - jacek-placek - 19.10.2011 13:28 Tak, ew. jeśli masz kopię zapasową, to z niej lub pobrać czysty obraz wersji, którą masz i aktywować normalnie swoim legalnym kluczem. RE: Problem z Kompozycjami Aero - Portator - 19.10.2011 14:50 Sprawdź jeszcze w usługach, czy jest uruchomiony i ustawiony na automatycznie: Menedżer sesji menedżera okien pulpitu. To zostało wykryte przez narzędzie rozwiązywania problemów. |