Connection Timeout [SSH] - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Connection Timeout [SSH] (/connection-timeout-ssh-19249-t) |
Connection Timeout [SSH] - maltazar1 - 18.10.2011 16:35 Powiem szybko o co mi chodzi: Muszę dostać się na pewien server, do którego mam dane potrzebne do zalogowania przez FTP-SSH ale cały czas dostaję błąd typu Connection Timeout z tym A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. [17:33:59] Client closed the connection. [17:33:59] Connect failed. Error=0x80004005 Jakieś pomysły? Może wyczyścić porty? Jeżeli tak to jak? RE: Connection Timeout [SSH] - Razr - 18.10.2011 17:33 Podstawa: Host tego serwera odpowiada na polecenie ping ? Przez co się łączysz ? Do SSH polecam PuTTY<- Click. Oczywiście do serwera dostałeś port, po którym się łączysz ? RE: Connection Timeout [SSH] - maltazar1 - 18.10.2011 17:39 Próbuję się połączyć przez smartFTP Myślałem żeby próbować PuTTY ale jakoś wizja samej konsoli nie jest zbyt zadowalająca... I tak dostałem porty... I z PuTTY : Network Error : Connection Timed Out A może to porty w ruterze? RE: Connection Timeout [SSH] - Razr - 18.10.2011 18:00 Jeśli masz wątpliwości co do portu to sprawdź, czy jest on otwarty: http://ping.eu/port-chk/ Jeśli otwarty, to próbuj pingować host tego serwera.. RE: Connection Timeout [SSH] - maltazar1 - 18.10.2011 18:03 Hmmm bardzo ciekawe..... Jest zamknięty... Lecz to dość dziwne bo osoba która dała mi te dane sama ich użyła i działało O.o Podpytam się jeszcze dokładniej... Może jakaś pomyłka była... Edit: Jestem idiotą pomyliłem się w jednej z cyfr >.< RE: Connection Timeout [SSH] - Razr - 18.10.2011 18:05 Jeżeli w oknie "IP address or host name:" na w/w stronie wpisałeś swoje ip, i port jest zamknięty, to po Twojej stronie Jak podasz model routera to znajdziemy tutorial jak otworzyć dany port. |