Problem ze stacją dysków CD/DVD - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem ze stacją dysków CD/DVD (/problem-ze-stacja-dyskow-cd-dvd-19211-t) |
Problem ze stacją dysków CD/DVD - Ikerr - 16.10.2011 09:18 Witam ! Mam taki problem. Chciałem zgrać zdjęcia na płytkę DVD. Włączyłem Nero, wybrałem plik i biorę Nagraj i mówi mi: nie udało się nagrać płyty, czy coś takiego. To ja chcę wyciągnąć płytkę, klikam ten guziczek, a tu nie reaguje mi stacja dysków. Co zrobić ? Mam PC. ( Jeśli zły dział albo coś niech admin\mod przeniesie) Proszę o szybką odp. RE: Stacja dysków - peciaq - 16.10.2011 09:23 Otwórz obudowę, na początek podociskaj kable podłączone do stacji dysków. Oczywiście przy wyłączonym komputerze. Druga sprawa - może spróbuj innym programem, Nero wiem z doświadczenia jest dość awaryjny. RE: Problem ze stacją dysków CD/DVD - Ikerr - 16.10.2011 09:58 Dzięki mistrzu ! Odłączyłem obudowę i pode płem kabelki koło stacji i otworzyła się ! A jaki inny program proponujecie RE: Problem ze stacją dysków CD/DVD - peciaq - 16.10.2011 11:26 Ja używam Ashampoo Burning Studio 10. Nawet w wątku Darmowe wersje płatnych programów, w dziale Software, znajdziesz chyba namiar na którąś z wersji tego programu. RE: Problem ze stacją dysków CD/DVD - thermalfake - 16.10.2011 12:35 (16.10.2011 09:58)Ikerr napisał(a): Dzięki mistrzu ! Albo krańcówki już klękają i coraz częściej nie będzie się otwierać (napęd do kosza). Awaryjnie możesz wysunąć manualnie tackę przy użyciu kawałka druta/igły - z przodu jest ledwo widoczna dziurka w którą wkładasz "popychadło" i ręką ciągniesz za tackę. RE: Problem ze stacją dysków CD/DVD - Ikerr - 16.10.2011 16:35 thermalfake Nie no kompa nowego mam może z 5miechów. A no i niestety nie mam tej dziurki, w starym kompie była ale tu nie |