Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
geforce v280.32 nie widzi TV - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: geforce v280.32 nie widzi TV (/geforce-v280-32-nie-widzi-tv-19167-t)

geforce v280.32 nie widzi TV - qrdziel - 13.10.2011 22:01

mam geforce 8100 i gra RAGE mi śmiga dopiero na sterownikach v280.26, ale wtedy przestał widzieć tv i nie moge ogladac filmów HD??
miał ktoś podobny problem??
gdy wczytuję starsze sterowniki - to TV jest ok, ale gierca się wysypuje - jak sobie z tym poradzić ?

RE: geforce v280.32 nie widzi TV - thermalfake - 13.10.2011 22:37

Jesteś pewny, że na Nvidia GF 8100 (integra) chodzi Rage nawet w słabych detalach, nie pomyliłeś czasem modelu.
Druga rzecz ta gra wymaga tych sterowników i koniec kropka. A to że ta wersja to crap można poczytać w sieci.
Odwiedziłeś panel sterowania nvidia i nic nie wykrywa ?

RE: geforce v280.32 nie widzi TV - qrdziel - 14.10.2011 09:33

noo
GPU-Z pokazuje, że mam kartę NVIDIA GeForce 8100 / nForce 720a (C77) na płycie: BIOSTAR Group GF8100 M2G+
kabel mam DVI 2 HDMI
i na starych sterownikach wszystko śmiga jak należy - nawet dźwięk mam HDMI w TV
niestety gra RAGE się sypie. Po zainstalowaniu najnowszych sterów gra śmiga jak należy - nawet nie przycina, ale nie wykrywa TV
co już próbowałem:
1. restartować kompa przy włączonym TV
2. włączać TV przy włączonym komputerze
3. przy włączonym komputerze i TV włączałem kabel
4. uruchamiałem opcję wymuszonej detekcji urządzeń w panelu Nvidii
5. w systemie wydawałem polecenie: C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe
i nic
6. oczywiście przekopałem google i też nic
dlatego pytam Smutny

aha i jeszcze
7. odłączyłem monitor i włączyłem na samym Kablu HDMI do TV - pokazał się BIOS, start windows i ekran logowania, po czym obraz zgasł (pewnie sterowniki wyłączyły Smutny)