Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing (/problem-przy-starcie-komputera-bootmtgr-is-missing-19146-t) |
Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 19:51 Witam, zrobiłem format komputera , poźniej wszedłem w boots komputera wyczyściłem dysk C, przy restarcie komputera wyskoczył błąd Bootmtgr is Missing... , przy każdym starcie jest tak , proszę o pomoc , z góry dziękuje. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 19:58 Hej. Jaki masz system?. Dwa użyj opcji napraw komputer. PS. Po co po formacie systemu usuwasz pliki systemowe? RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 20:03 System Ultimate, tylko , że uruchamiam komputer pojawia się wejście do biosu i jest ten błąd, pliki chciałem usunąc , ponieważ , Windowsa mialem przeniesionego na D i na C zostały pliki wcześniejsze. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 20:06 Czekaj pokolei. Robiłeś format na partycji C: czy D:?. Po czym przeniosłeś pliki z jednej partycji na drugą?. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 20:20 Przed formatem włożyłem płyte zrobił nowy folder Windows na D , na C wszystko chcialem wyczyscic , bo po co mi 2 x windows foldery , i mysle wlasnie ze przez oczysczenie dysku C , coś zrobiłem nie tak. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 20:49 Tak ogólnie zrobiłeś coś nie tak. Zaczniemy od początku: - wkładasz płytę; - zaczynasz instalację systemu; - gdy masz już opcję formatowania poszczególnych partycji wybierasz partycję 100MB i C: celem sformatowania i postawienia na tej samej partycji systemu na nowo. Ty tymczasem zrobiłeś mając na C: system zainstalowałeś system drugi na D: całkiem niepotrzebnie. Moim zdaniem teraz, aby było wszystko ok ponów ponownie instalkę, ale, ale podczas instalacji wybierz partycję 100MB i partycję C:, usuń obie partycje po czym pojawi się wolne miejsce. Klikasz na utwórz partycję na nowo i utworzy się na nowo partycja 100MB (rozruchowa), wraz z partycją C: czyli Twoją systemową. Partycję D: możesz w tym czasie po prostu tylko i wyłącznie sformatować i będziesz miał wolne miejsce na dane itp. Niepotrzebnie zrobiłeś co zrobiłeś:-/ Pzdr RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 20:53 no dzięki , ale za pierwszym włożeniem płyty to na C już nie mogłem tego włożyć, było zablokowane. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 20:55 Tzn partycja C: jest zablokowana?. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 21:03 przy zainstalowaniu była zajeta to wrzucilem na D , RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 21:13 Czyli praktycznie problem jest do rozwiązania. W praktyce nie chodzi o to, że partycja stara C:, była zablokowana. Tutaj chodzi o to, że formatujesz partycję C: celem postawienia systemu na nowo na partycji C: ponownie. Zrób jak napisałem wcześniej i problem ustąpi. Ty chcesz system na nowo a gdy chcesz system na nowo po prostu formatujesz partycję C:, aby mieć świeży system i nie musisz tego robić na drugiej partycji. To co Ty zrobiłeś ma dobre zastosowanie, gdy chcesz mieć dwa inne systemy na poszczególnych partycjach. Pzdr RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - kipEr - 12.10.2011 21:28 No okej jutro po szkole zainstaluje system na nowo , chciałbym po prostu aby wszystkie partycje były czyste. Cały komputer. RE: Problem przy starcie komputera - Bootmtgr is missing - bodziulla - 12.10.2011 21:33 Czyli jak wrócisz z szkoły. Instalujesz system w opcji wyboru partycji usuwasz wszystkie. Po czym tworzysz sobie partycje na nowo i instalujesz sobie system całkiem świeży na partycji C: i ogólnie podczas następnej reinstalacji systemu formatujesz tylko i wyłącznie C: i masz system na nowo. Nie musisz instalować system na innej partycji, aby mieć świeży Pzdr |