Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Brak internetu, konieczność wł/wył. karty sieciowej po każdym logowaniu, wiele sieci - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Brak internetu, konieczność wł/wył. karty sieciowej po każdym logowaniu, wiele sieci (/brak-internetu-koniecznosc-wl-wyl-karty-sieciowej-po-kazdym-logowaniu-wiele-sieci-19102-t)

Brak internetu, konieczność wł/wył. karty sieciowej po każdym logowaniu, wiele sieci - powerarmor - 10.10.2011 11:22

Czytałem istniejące wątki dot. tego problemu, ale nie znalazłem jego rozwiązania.
Przy każdym uruchomieniu komputera muszę wyłączać i włączać kartę sieciową, żeby mieć dostęp do internetu.

Mam neostradę i router ZTE.
Problem pojawił się kiedy próbowałem podłączyć do komputera kartę wifi od tp na usb. Odinstalowałem urządzenie, ale problem z siecią jest nadal.

Do tej pory próbowałem m.in. instalować inne sterowniki do karty sieciowej, usuwać wszystkie połączenia internetowe i ustawiać je na nowo. Bez rezulatu. Przy braku internetu w menadżerze sieci widzę też info "wiele połączeń".

[Obrazek: wylinternet.th.jpg][Obrazek: wlinternet.th.jpg]