Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) (/nieznosny-port-usb-ikona-obszaru-powiadomien-19101-t) |
Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - Sprezynka - 09.10.2011 21:49 Witam serdecznie, w zasadzie nie mam pojęcia czego może dotyczyć ten problem gdyż sam port USB działa poprawnie. O co chodzi? Podpinam jakiś sprzęt w USB (pendrive, zew. HDD) umiejscowione na przednim panelu mojej obudowy. Niestety nie dostaję powiadomienia o podpięciu, w efekcie nie uruchamia mi się autorun, najlepsze w tym wszystkim jest to, że przez komputer urządzenie jest widoczne i nie ma z nim żadnych problemów. Czy ktoś posiada jakieś pomysły? Pozdrawiam RE: Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - stingear - 09.10.2011 23:21 Spróbuj podpiąć urządzenie pod tylny port na płycie. Jeżeli nie wystąpi żaden problem, to znaczy że najprawdopodobniej padł Ci panel przedni. Od kiedy występuje problem? Sprawdź także opcje Autoodtwarzania w Panelu sterowania. RE: Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - Sprezynka - 10.10.2011 08:01 Chyba źle opisałem mój problem. Chodzi mi o to, że przedni panel na bank działa, bo urządzenie jest wykrywane tj. widnieje gdy kliknę na "Komputer". Jedyny mankament jest taki, że w obszarze powiadomień brak jest stosownej ikonki tj. tej, która pomaga wysuwać urządzenie. Opcje autodtwarzania ustawione są na domyślne. Wrzucam screen, aby było jasne: [attachment=3322] RE: Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - stingear - 10.10.2011 15:55 Spróbuj tak: PPM na strzałkę przy zegarze i Właściwości. Kliknij opcję Przywróć domyślne zachowanie ikon. Sprawdź, czy dało to jakiś efekt. RE: Nieznośny port USB (ikona obszaru powiadomień) - thermalfake - 11.10.2011 00:20 Gdyby nie zdało egzaminu to w trybie konsoli (Winkey+R -> cmd) wklep RunDll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll Na pulpicie możesz sobie także utworzyć skrót do bezpiecznego usuwania z lokalizacją wpisu powyżej |