Rozwiązany Aktywacja Windows 7 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Aktywacja Windows 7 (rozwiązany) (/aktywacja-windows-7-rozwiazany-1910-t) |
Aktywacja Windows 7 (rozwiązany) - molo9 - 26.10.2009 17:05 Witam, może wy mi pomożecie ,chodzi oto, że nie mogę aktywować windowsa7, wpisuje klucz ten z naklejki i d... blada ,pisze, że ten klucz niemożne być użyty na tym komputerze, komp jest nowy i miał wgrany ten system Win Home Premium7 32, ale ciągle wyskakiwał ten dymek o aktywacji i mnie wnerwiło , 2godz. już siedzę i szukam rozwiązania ale nie mogę (albo nie umiem)się doszukać z góry dzięki za wszelką pomoc. RE: Aktywacja Windows 7 - gnom - 26.10.2009 17:19 Ja jeszcze czekam na swój win7 ale jak masz problem i oryginał zadzwoń do tych dziadów z microsoft RE: Aktywacja Windows 7 - Skymad - 26.10.2009 17:29 Jesteś pewien, że dobrze wpisałeś? Jest to PC czy laptop? Oczywiście nie zaszkodzi upomnieć się swojego telefonem do M$ RE: Aktywacja Windows 7 - molo9 - 26.10.2009 17:44 (26.10.2009 17:29)Skymad napisał(a): Jesteś pewien, że dobrze wpisałeś? Jest to PC czy laptop? To jest PC, wpisywałem chyba ze trzy razy, mało tego zrobiłem ten trick według przepisu który przedstawił kuba096 na przedłużenie aktywacji do 120 dni, tylko, że teraz mam 3 dni do aktywacji (a było 20)i pisało, że operacja zakończyła się pomyślnie, (hm ciekawe dla kogo), dałem uruchom ponownie i z 20 dni zrobiło się 3 i co mam z tym fantem zrobić robiłem dokładnie tak jak w opisie. RE: Aktywacja Windows 7 - izaw - 26.10.2009 18:34 Masz brak zgodności klucza z wersją systemu. Jaki komputer? Składak - firmowy, nowy? Wersja systemu, oryginalny M$ czy ulepszany? Wersja systemu, czy OEM, upgrade firmowe (jakie?). RE: Aktywacja Windows 7 - Dzejkop - 26.10.2009 18:38 Dzwoń do Microsoft. RE: Aktywacja Windows 7 - Cranchips - 05.11.2009 15:47 A czy nie idzie obejść tego w taki sam sposób jak w XP poprzez podmianę plików w rejestrze?? RE: Aktywacja Windows 7 - nieboraku - 05.11.2009 15:49 A to nie wersja UPGRADE przypadkiem? RE: Aktywacja Windows 7 - slawektor - 05.11.2009 16:23 Jesli to wersja Upgrade zobacz w ten sposób jak w tym poście -> Aktualizacja Windows 7 na czystym dysku RE: Aktywacja Windows 7 - stingear - 07.11.2009 18:01 w Win XP były problemy kompatybilności kluczy z wersją płyty(a mianowicie wyszło kilka różnych wersji XP, takie jak x11, x12, x13, x14...), problem pojawiał się gdy mimo łyknięcia klucza i niby aktywacji przez internet/telefon system nadal wymagał aktywacji. Rozwiązaniem było dopasowanie płyty z systemem do klucza jaki posiadamy( na dole naklejki pod napisem "Product Key" jest jeszcze jeden mały napis zawierający serię, np: X12-21815, załącznik coa.gif), wtedy porównujemy tę wartość, a dokładnie samo x12 z napisem na płycie, który znajdziemy po odwróceniu jej przy samym środku płyty na przezroczystym fragmencie nośnika wraz z innymi parametrami. Jest jeszcze jedno rozwiązanie na siłę, a dokładnie jeśli posiadamy owy system wraz z licencją itp, a nie chce się nam robić reinstalacji możemy skorzystać z pliku aktywacyjnego system, który rozwiążę wszystkie nasze problemy. Może być też tak, że MS się wycwanił i wprowadził do wersji OEM opcję jednokrotnej aktywacji, która po formacie dysku i nowej instalacji pozbawia nas wszelkich nadziei na posiadanie legalnego systemu, mimo iż go posiadamy, ponieważ aktywować można go tylko raz, a zostało to zrobione w miejscu, gdzie kupowałeś komputer. RE: Aktywacja Windows 7 - nieboraku - 08.11.2009 00:51 (07.11.2009 18:01)stingear napisał(a): Może być też tak, że MS się wycwanił i wprowadził do wersji OEM opcję jednokrotnej aktywacji, która po formacie dysku i nowej instalacji pozbawia nas wszelkich nadziei na posiadanie legalnego systemu, mimo iż go posiadamy, ponieważ aktywować można go tylko raz, a zostało to zrobione w miejscu, gdzie kupowałeś komputer. Myślę, że takiej fantazji, to nawet w MS nie maja . Czytałem o problemie z wersja UPGRADE z pudelkiem. W wypadku UPGRADE ściąganego czy płyty backup sprzedawanych przez Digital River, podobno dostawało się klucz wersji FULL. Stad niektórzy z wersja UPGRADE maja problemy z czysta instalacja (co jest jak najbardziej legalne w niektórych przypadkach), a niektórzy problemu nie maja w ogolę. |