Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Pliki cookie's - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Pliki cookie's (/pliki-cookie-s-19068-t)

Pliki cookie's - derek800 - 07.10.2011 19:42

witam
Czy tu znajdują się pliki cookie i czy mogę je bezpiecznie wszystkie usunąć w Win 7 ultimate 64 bit :
Dysk C>Użytkownicy>PG(nazwa kompa)>AppData>Local>Temp>
Chociaż myślę że jak na pliki cookie to zajmują trochę dużo miejsca bo prawie 15 GB i jeśli nie tu to gdzie bo coś mi ostatnio internet zrobił się mulasty.
dzięki

RE: pliki cookie - jacek-placek - 07.10.2011 19:45

Użyj CCleaner, wyczyści do ostatniego "ciasteczka":)

RE: Pliki cookie's - Nostromo - 08.10.2011 06:48

(07.10.2011 19:42)derek800 napisał(a):  witam
...Czy tu znajdują się pliki cookie....

Tu masz pliki tymczasowe, nazbierało się tego sporo. Możesz je bezpiecznie usunąć, zwolnisz sporo miejsca.
Z jakiej przeglądarki korzystasz?

RE: Pliki cookie's - derek800 - 08.10.2011 14:51

Dzięki, a korzystam z Firefoxa.

RE: Pliki cookie's - peciaq - 08.10.2011 18:41

Pobierz sobie CCleaner tak jak polecał @jacek i korzystaj z niego często. Jeśli dużo korzystasz z Internetu, to ustaw sobie w programie harmonogram żeby czyścił dyski i rejestr przy starcie systemu - ja takie rozwiązanie stosuję i nie mam żadnych problemów z plikami tymczasowymi tudzież cookies.

RE: Pliki cookie's - techdive - 08.10.2011 23:21

CCleaner bardzo słabo radzi sobie z systemami 64 bit. We wszystkich rankingach do konserwacji programów wygrywa Wise Registry Cleaner. I jest wersja dla dla win 64. A ciasteczka to usuwasz z poziomu przeglądarki.

RE: Pliki cookie's - jacek-placek - 09.10.2011 05:28

BzduryUśmiechnięty Rankingi sobie, a używanie na codzień CCleaner-a sobie. Mam system x64 bit i świetnie się sprawuje, a żeby było lepiej, to właśnie WRC i WDC również mam i CCleaner zawsze po nich usuwa śmieciUśmiechnięty A tak wogóle, to WRC służy do czyszczenia i defragmentacji rejestru, nie do usuwania śmieci z systemu, w tym plików cookie'sCwaniak

RE: Pliki cookie's - techdive - 09.10.2011 10:36

dlatego napisałem że cookie's usuwa się z poziomu przeglądarki. A włącz najpierw ccleanera(spocznij), a potem wrc to zobaczysz w odwrotną stronę. ale jest to dyskusja bezproduktywna na poziomie wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami ... . A prawda leży gdzieś po środku i nic nie wnosi do problemu jaki tutaj został poruszony.

RE: Pliki cookie's - jacek-placek - 09.10.2011 12:42

Dokładnie jest tak, jak piszesz- po WRC można włączyć First Aid Registry i również będą błędyZacieszacz