Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie odczytuje płyty w żadnym napędzie DVD przy PC - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Nie odczytuje płyty w żadnym napędzie DVD przy PC (/nie-odczytuje-plyty-w-zadnym-napedzie-dvd-przy-pc-19054-t)

Nie odczytuje płyty w żadnym napędzie DVD przy PC - k_czerwiec - 06.10.2011 22:11

Witam.
Mam mały problem. Otóż mam płytę z pokazem slajdów z wesela. Każde DVD ją widzi i da się spokojnie oglądać, a żaden napęd tego nie widzi.
W czym jest problem?

RE: CD ROM i problem - jacek-placek - 06.10.2011 22:14

Jeśli to jest CD ROM, to nie dziwota, one nie czytają płyt DVDUśmiechnięty W jakim formacie jest to nagrane? Może wystarczy skopiować na dysk i przekonwertować na inny format?Uśmiechnięty

RE: CD ROM i problem - k_czerwiec - 06.10.2011 22:19

nie rob ze mnie debila. xd napisalem nieprecyzyjnie. DVD Video. Ale misiu kolorowy nie widzi nic system, żadnej płyty. Wydaje mi się, że może być coś ze scieżka nie tak.

RE: CD ROM i problem - thermalfake - 06.10.2011 23:08

Mam rozumieć żaden napęd komputerowy (jakikolwiek system operacyjny ? ) lecz odtwarzacze stacjonarne nie mają problemu. To jest kopia czy dostałeś do ręki oryginał.

PS. Następnym razem kolego więcej szacunku i kultury bo sam opisałeś sytuację z której nic konkretnie nie wiadomo.

RE: CD ROM i problem - jacek-placek - 07.10.2011 05:22

(06.10.2011 22:19)k_czerwiec napisał(a):  nie rob ze mnie debila. xd napisalem nieprecyzyjnie. DVD Video. Ale misiu kolorowy nie widzi nic system, żadnej płyty. Wydaje mi się, że może być coś ze scieżka nie tak.
Nie robię z Ciebie debila, jeśli pisze CD ROM, to rozumiem, że jest to CD ROM. Precyzuj swoje wypowiedzi, a nie będzie problemów.

RE: CD ROM i problem - k_czerwiec - 07.10.2011 09:19

(06.10.2011 23:08)thermalfake napisał(a):  Mam rozumieć żaden napęd komputerowy (jakikolwiek system operacyjny ? ) lecz odtwarzacze stacjonarne nie mają problemu. To jest kopia czy dostałeś do ręki oryginał.

PS. Następnym razem kolego więcej szacunku i kultury bo sam opisałeś sytuację z której nic konkretnie nie wiadomo.

Dobra. Wielkie sorry. Uśmiechnięty Dokładnie jest tak jak mówisz. Windows czy Linux nie ma różnicy. Kopia.

PS. Wybaczcie, moje niedoprecyzowanie i brak kultury w początkowej wypowiedzi.

RE: CD ROM i problem - jacek-placek - 07.10.2011 09:49

Spróbuj zrobić tak, jak pisałem w pierwszym poście- skopiuj płytkę i przekonwertuj do innego formatu.

RE: CD ROM i problem - k_czerwiec - 07.10.2011 10:17

(07.10.2011 09:49)jacek-placek napisał(a):  Spróbuj zrobić tak, jak pisałem w pierwszym poście- skopiuj płytkę i przekonwertuj do innego formatu.

Ale jak mogę ją skopiować jeśli jej w ogóle nie wykrywa,a dostępu do oryginału nie mam?

RE: CD ROM i problem - jacek-placek - 07.10.2011 11:04

A masz możliwość podłączenia odtwarzacza DVD do kompa?

RE: CD ROM i problem - k_czerwiec - 11.10.2011 20:10

Nie bardzo. Rozwiązałem problem, załatwiając sobie oryginał i przegrałem jeszcze raz.
Prawdopodobnie był problem z płytką.
Dzięki za pomoc. EOT. Uśmiechnięty