![]() |
Rozwiązany Jak zgrać Windows 7 HP na płytę? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak zgrać Windows 7 HP na płytę? (rozwiązany) (/jak-zgrac-windowsa-7-hp-na-plyte-rozwiazany-19051-t) |
Jak zgrać Windows 7 HP na płytę? (rozwiązany) - Muchapa4774 - 06.10.2011 20:03 Jak w temacie , próbowałem przez Samsung Recovery Solution 5 , ale tam zgrywa się 100 gb na dysk i myślałem , że jak to zgram na dysk , to wykasuje wszystkie bzdety i zgram samego win7 na płytę , a tu lipa . Pliki są jakieś dziwne .(w01) . Jak mogę więc zgrać swojego Windowsa na płytę ? RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - jacek-placek - 06.10.2011 20:21 Zapoznaj się z tym tematem- http://windows7forum.pl/jak-zrobic-reinstalke-systemu-za-pomoca-samsung-recovery-t-18749.html I przeglądnij forum, jest sporo takich tematów ![]() RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - Muchapa4774 - 06.10.2011 22:19 Yhym , czytałeś wgl mój temat ? Brzmi on : jak zgrać win7 na płytkę , a nie jak zrobić reinstal systemu . Bo to to wiem jak zrobić .. Chodzi mi o zgranie na płytę DVD samego Windowsa . RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - peciaq - 06.10.2011 22:53 Ale jak zgrać? ![]() ![]() RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - thermalfake - 06.10.2011 23:11 Samsung odwalił kaszankę. U nich recovery wygląda całkiem inaczej niż jak to bywa w większości marek. Samego nośnika odzyskiwania z systemem nie zrobisz w obecnej postaci co masz na dysku. Tylko ta nieszczęsna kopia zapasowa. Jest jeszcze opcja "kopia zapasowa fabrycznego oprogramowania" sprawdź sobie ale nie wydaje mi się (aplikacje+sterowniki), żeby zrobiło bootowalny nośnik. Zarchiwizuj dane gdzie indziej, przywróć system do stanu początkowego. Dopiero wtedy rób kopię. Przygotuj sobie kilka dobrej jakości nośników dvd. http://ars.samsung.com/customer/usa/jsp/faqs/faqs_view_us.jsp?SITE_ID=1&PG_ID=1&PROD_SUB_ID=1352&PROD_ID=0&AT_ID=357463 RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - jacek-placek - 07.10.2011 05:15 (06.10.2011 22:19)Muchapa4774 napisał(a): Chodzi mi o zgranie na płytę DVD samego Windowsa . To potrafią dzieci z 1 klasy szkoły podstawowej, a nawet młodsze. Ale wiedzą również to, że nie ma takiej możliwości, żeby zgrać czysty obraz z zainstalowanego systemu na płytę. A jak zgrać? Musisz mieć obraz systemu i nagrać go jako ISO ![]() RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - Muchapa4774 - 07.10.2011 15:16 @up Ty no nie wpadłbym na to, że musi być obraz systemu w formacie ISO. Czytaj całe posty, a nie wyrywasz kawałki mojej wypowiedzi i próbujesz tutaj zabłysnąć na siłę. Jak masz tak pisać, to nie pisz w ogóle. Tak będzie lepiej. @thermalfake: no właśnie próbowałem i jak robię kopię zapasową to zgrywa aplikację, sterowniki i inne bzdety i zmieści się to na 21 płytach DVD . Tak to ja na pewno nie zgram. Po prostu myślałem , że da się jakoś zgrać samego Windowsa na płytę, żebym w razie czego mógł postawić system na nowo. RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - jacek-placek - 07.10.2011 16:51 Zawsze czytam całe posty, a odniosłem się do tego konkretnego zdania. Jeśli jesteś taki e=mc2 (czyt. Einstein), to nie zadawałbyś takich pytań ![]() RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - Muchapa4774 - 07.10.2011 17:47 No to co źle sformułowałem w tym poście ? Napisałem jak zgrać swojego Windows 7 na płytę ( lub płyty) DVD , bo przez samsung recovery solution 5 nie da się zgrać samego Windowsa . Nie rozumiem co w tym jest nie jasnego .. RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - Portator - 08.10.2011 06:20 Witaj. Jeszcze raz dla pełnej jasności. Nie jest możliwe nagranie samego, czystego systemu w dodatku aby był instalowalny. Możesz ( post 5 ) nagrać pełną kopię zapasową programem Samsunga lub narzędziem systemowym, obraz systemu wczesniej skonfigurowany. To wymaga przywrócenia do stanu fabrycznego, usunięciu programów śmieciowych, ustawienia systemu po swojemu i dopiero nagraniu go na płyty. Potem możesz cofnąć system z kopii do stanu bieżcego. RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - thermalfake - 08.10.2011 17:38 No i to by była najbardziej rozsądna odpowiedź zamykająca wątek. RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - House - 08.10.2011 18:14 Jak autor odpowie, że "zrozumiał" wtedy wątek się zamknie ![]() RE: Jak zgrać Windows 7 HP na płytę ? - Muchapa4774 - 09.10.2011 20:45 Zrozumiałem : ) . Dzięki za odpowiedź . |