Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Instalacja Windows 7 ultimate - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Instalacja Windows 7 ultimate (/instalacja-windows-7-ultimate-19002-t)

Instalacja Windows 7 ultimate - brolin112 - 04.10.2011 14:11

Witam!

Mam problem z Windowsem 7 i chcialbym go zainstalowac od nowa. Mam go na plycie, wersja ultimate. Z racji takiej ze nie jestem obeznany w tym temacie potrzebuje porady a konkretnie chodzi mi o :
-chcialbym zachowac dwa foldery (ok 7GB) a cala reszte skasowac.
-potrzebuje porady jak uruchomic plyte z windowsem przy starcie systemu oraz co robic w poszczegolnych krokach w trakcie instalacji.
To moje dwa problemy. Czy jest ktos w stanie mi pomoc?

Pozdrawiam
Brolin

RE: Instalacja Windows 7 ultimate - thermalfake - 04.10.2011 15:06

Foldery możesz zachować na osobnej partycji jeśli taką masz lub zapisać na nośnik/pendrive.
Jak zainstalować system jest opisany w poradniku - dział FAQ.
Najszybciej ustawić sobie rozruch z napędu używając tzw Boot Menu, zależy na jakim sprzęcie jest to klawisz funkcyjny F8-F12.

RE: Instalacja Windows 7 ultimate - brolin112 - 04.10.2011 16:18

(04.10.2011 15:06)thermalfake napisał(a):  Foldery możesz zachować na osobnej partycji jeśli taką masz lub zapisać na nośnik/pendrive.
Jak zainstalować system jest opisany w poradniku - dział FAQ.
Najszybciej ustawić sobie rozruch z napędu używając tzw Boot Menu, zależy na jakim sprzęcie jest to klawisz funkcyjny F8-F12.

Ok juz prawie wiem o co chodzi, moglbys jeszcze podpowiedziec jak zachowac pliki na osobnej partycji bo nie do konca wiem o co tam chodzi a nie chce nic zepsuc..